Starbucks: Na železnici i v Nizozemí

Kafe Starbucks si Nizozemci budou moci dát i na vlakových nádražích. Svědčí o tom nedávná dohoda kavárenského gigantu s nizozemskou společností Servex, která je jedním z největších poskytovatelů občerstvení na tamní železnici. První restaurace by měla být otevřena v historickém centru na hlavním nádraží v Amsterdamu na jaře příštího roku, po něm budou následovat další. Firma to uvedla v tiskové zprávě.
Nejlepší obrana? Útok
Starbucks se přitom chce zaměřit na železnice a letiště nejen v Nizozemí, ale prakticky na všech důležitých trzích v Evropě – Francii, Německu a Velké Británii. Měl by otevřít na 150 restaurací v klíčových destinacích. „Útokem na evropských trzích se tak chce Howard Schultz (šéf Starbucks, pozn. red.) bránit útlumu, který ho postihl na skomírajícím americkém a australském trhu,“ řekl Martin Jonáš z poradenské firmy PROFIT system. V USA totiž Starbucks ohlásil uzavření na 600 restaurací a ¾ kaváren v Austrálii.
Starbucks čelí tlaku
V posledním období čelí Starbucks významnému tlaku, který je spojen s přicházejícím poklesem světové a především americké ekonomiky. Navíc začal významněji rozšiřovat svůj koncept kaváren McCaffé také McDonald´s. Starbucks ve více než 10.000 kaváren po celém světě zaměstnává na 110.000 lidí.
Zobrazit v katalogu franšíz




















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Franšíza s pracovními oděvy je na trhu už více jak 5 let. Petra Tománková, manažerka pro rozvoj, přibližuje, pro jaké podnikatele je koncept vhodný.
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Dánská značka City Calendar míří na český trh a hledá partnery pro expanzi. Zaměřuje se na tvorbu, výrobu a distribuci originálních lokálních adventních kalendářů s vouchery.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...