Doba přeje franchisingu
Kolik máte nyní franchisových poboček?
V květnu jsme otevřeli Potrefenou husu v Brně a na pražském Albertově. Zároveň do září chystáme zprovoznit další dvě restaurace v Praze, takže určitě nespíme na vavřínech.
Čím to, že se daří otevírat stále nové provozovny?
Současná doba přeje franchisingu. Lidé chtějí čím dál méně experimentovat, upřednostňují zázemí silné značky. Zájem o získání licence je opravdu enormní. Má to dva faktory. Budovat dnes nový gastronomický koncept je velmi složité, proto se začínající podnikatelé obracejí na nás, že by to zkusili pod hlavičkou Potrefené husy. Vedle toho mnoha podnikatelům nyní hospody nevydělávají a snaží se proto svou provozovnu nabídnout nám. To ale není směr, kterým se chceme ubírat. Jakoby zapůjčovat značku, abychom někoho tahali z bryndy. Až 99 procent úspěchu podniku záleží na našem partnerovi, takže si hodně vybíráme a nechceme jít cestou kvantity na úkor kvality.
Co to znamená?
Preferujeme postupný a zdravý růst. Tři až čtyři hospody ročně, aby celý koncept dokázal ustát tlak konkurence. Myslím, že se nám naše plány daří naplňovat. I díky tomu, že jsme nikdy mohutně neexpandovali, ustáli jsme hospodářskou krizi vcelku se ctí a bez výrazných ztrát. Navíc jsme pružnější i díky tomu, že jsme opustili model co franchisa, to partner. Nyní jeden partner provozuje více franchis. Jsou to většinou lidé, se kterými spolupracujeme dlouhodobě, takže už víme, co můžou oni od nás a my od nich očekávat.
Proč jste se rozhodli podpořit festival Rock for People a postavit zde velkou jídelnu s kapacitou tří tisíc jídel denně?
Je to jak z důvodu obchodního, tak především marketingového. Staropramen, náš provozovatel, spolupracuje s festivalem již delší dobu a chtěli jsme tuto spolupráci nově uchopit. Navíc Rock for People považuji za jeden z nejkvalitnějších festivalů u nás, tak proč jeho návštěvníkům nenabídnout jiný a kvalitnější druh občerstvení přímo uprostřed dění.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
Proč je třeba sítě neustále obnovovat?
/12.11.2025
KFC svou cestu započalo před více jak 100 lety. Jako franšíza funguje již přes 70 let. I přesto řetězec oznámil zásadní změny.
Slovenský Kaliforňan mění pohled na rychlé stravování. Zdravé bowls plné lokálních surovin míří po Brně i do dalších českých měst. Franšízanty hledá pro restaurace i foodtrucky.
Slovenská síť Mr. Kebab hledá master-franšízanta pro český trh. Detaily spolupráce a plány expanze přibližuje zakladatel značky Ľubor Lelovits.
„Pro náš růst je klíčové, abychom měli ty správné franšízanty,“ říká Michal Příhoda, výkonný ředitel Fruitisimo Group. Síť loni překonala tržby půl miliardy korun a expanduje dál.
Franšízová síť s více než 200 pobočkami se úspěšně rozvíjí v zemích Evropy. Aktuálně hledá dlouhodobé partnery pro vstup na český trh.
Nejčtenější
Jak vydělat peníze na YouTube?
/16.07.2021
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Stále více firem se rozvíjí na základě modelu franchisingové spolupráce. Zjistěte, zda již nastal čas, abyste „franšízovali“ vlastní podnikání.
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Udržet konzistentní vizuální styl u desítek poboček není snadné. Digitální nástroje pomáhají franšízám s tvorbou a správou marketingových materiálů.
Karel Kotrba se rozhodl své manažerské zkušenosti přetavit do práce s podnikateli. Dnes vede regionální boardy franšízové sítě TAB Board. Co ho v této roli nejvíc naplňuje?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...