Nároky na franchisanty máme přísnější

Kolik franchisových poboček nyní máte a jaké v tomto ohledu máte plány?
Celkem deset a čtyři řízené přímo centrálou.Chceme dokončit pátou provozovnu v Praze v Karlíně, kde poměrně dlouho probíhá náročná rekonstrukce prostor a otevření se proto posunulo na letošní podzim. V plánu je ješte jedna další provozovna.
Jak to vypadá s expanzí do zahraničí?
Expanzi do zahraničí jsme realizovali. Máme jednu provozovnu v Berlíně a dvě ve Vídni. Z obou zemí nás teď oslovují další zájemci, kteří by na vlastních franchisách měli spolupracovat s našimi Master franchisanty v Německu a v Rakousku.
Podle jakého klíče si vybíráte vhodné franchisanty? Jsou to lidé z oboru?
Franchisant, který má s oborem zkušenosti, je jistě vhodnějším kandidátem, nicméně i manažersky zdatný žadatel má velkou šanci na úspěch. Posuzujeme mnoho faktorů a lze říci, že nároky na franchisanty jsou stále přísnější.
V jaké kondici je podle Vás obor pohostinství a gastronomie? Má to nejhorší za sebou? Vrací se zákazníci zpátky do restaurací a hospod?
Chtěl bych věřit, že už nás všechny čekají jen dobré a lepší časy, ale k zásadnímu oživení zatím příliš nedochází. Nicméně jsme přesvědčeni, že náš koncept lze s úspěchem provozovat v mnoha městech po celém světě a rádi bychom tuto příležitost využili.
Zobrazit v katalogu franšíz




















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Franšíza s pracovními oděvy je na trhu už více jak 5 let. Petra Tománková, manažerka pro rozvoj, přibližuje, pro jaké podnikatele je koncept vhodný.
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Dánská značka City Calendar míří na český trh a hledá partnery pro expanzi. Zaměřuje se na tvorbu, výrobu a distribuci originálních lokálních adventních kalendářů s vouchery.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...