Yves Rocher čeká růst 15 procent

Celková investice do obchodu se pohybuje mezi 3 a 3,5 milionu korun. Vázaná franchisa přijde na 100.000 korun.
Čtvrtek
30.10.2008
Do konce roku chystá kosmetický gigant otevřít ještě několik provozoven.
 

Růst obratu kolem 15 procent očekává v letošním roce Yves Rocher v Česku. V rozhovoru pro deník Právo to uvedla Alena Záhorská, šéfka jedné z prvních franchisových sítí u nás. Řetězec chystá do konce roku otevřít ještě několik prodejen, především mimo Prahu. V současnosti jich má 30, z toho 21 provozuje na bázi franchisy.

Nejdřív rozjet, pak předat

Yves Rocher v letošním druhém pololetí podle záhorské předal franchisantům pět dobře rozjetých obchodů. „Ve výsledku bude tedy devět prodejen řízeno přímo námi, českou centrálou. … Zbytek je franchisa,“ uvedla v Právu Záhorská. Minulý týden otevřel Yves Rocher svůj obchod v nově otevřením centru City Park v Jihlavě, v pátek pak v opětovně zprovozněném centru Nisa Liberec. V listopadu pak Yves Rocher otevře další tři obchody, v Pardubicích, Kladně a v centru Arkády v Praze na Pankráci. Pro některé obchody Yves Rocher stále hledá franchisové partnery.

Více franšíz v kosmetice

Na trhu franšíz s kosmetikou již Yves Rocher není dávno sám. V Česku působí například L´Occitane, který se orientuje na výrobky pocházející přímo z levandulemi provoněné Provance na jihu Francie. Tato značka má nyní v Česku osm poboček, převážně v Praze.