Vídeňská káva

Kavárenská síť Coffeeshop company úspěšně finalizovala svůj rozvoj na Slovensku a v Maďarsku, kde se jí podařilo překročit plány, které si zadala. Společnost Tizia, která má pro původem rakouský koncept kaváren exkluzivní zastoupení v ČR, Slovensku, Maďarsku a Polsku, se chce v letošním roce zaměřit především na rozvoj na českém trhu. Právě zde loni očekávala rychlejší rozvoj, ke kterému však nedošlo. Společnost už prodala franchisové licence pro Prahu na otevření 25 kaváren Coffeeshop company v horizontu 5 let. Pro Brno a Moravu prodala licenci na 8 kaváren.
Velkou budoucnost vidí společnost v modulových kavárnách, které lze umístit například do pasáží, vestibulů na nádraží či u vchodů do metra. „Významný prodej těchto konceptů byl na Slovensku, kde jsme loni spustili 8 provozoven a na začátku roku 2013 dalších 5. V ČR máme prozatím podepsané smlouvy na realizaci 5 kaváren v letošním roce,“ říká Key account manager Coffeeshop company Mario Vrbovský.
Na kavárenském trhu působí u nás mnoho řetězců a konkurence se stále přitvrzuje. I Coffeeshop Company si musí dobývat své místo na trhu. Podle Mária Vrbovského se koncept od ostatních kaváren liší stylem tzv. vídeňského kávového domu. Zákazníky chce získávat i neustálým inovováním sortimentu a sezonních novinek. Společnost Tizia chce do 5 let postavit síť až 150 kaváren ve všech čtyřech zemích, v kterých má zastoupení.
PŘEČTI ČLÁNKY

O otevření vlastní kavárny uvažoval Alexander Stamenov dlouho. Co ho přimělo připojit se k franšízové síti Coffeeshop Company?
O licence kaváren Coffeeshop Company je mezi uchazeči o franšízu zájem. I díky nim se tak letos síť poboček rozšíří do dalších lokalit.
Franšízanti Coffeeshop Company si mohou vybrat, jak velkou kavárnu chtějí provozovat. Kolik pak do ní musí investovat?
„Náklady spojené s rebrandingem poboček nikdy nenesou zcela naši franšízanti. Podílíme se na nich i my a pronajímatel prostor,“ říká Peter Ondrej, Managing Director Coffeeshop Company.
Franšízový kavárenský řetězec Coffeeshop Company rozšiřuje své zastoupení na trhu i v době, kdy je situace gastronomických provozů ovlivněna vládními restrikcemi a opatřeními.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...