Vylepšená pizzerie

Vést síť pizzerií není jednoduché. Ví o tom své slovenská firma Gastronet, která provozuje franchisový koncept Pizza Mizza na Slovensku a v ČR. Provozovny, které sídlí v Bratislavě, se podařilo společnosti optimálně nastavit a dosahují požadovaných výkonů. Těžší práce je s mimobratislavskými pobočkami na Slovensku, kde Gastronet řeší vedle vysokých nájmů také problém s nižší kupní silou obyvatelstva. Nutný je tak intenzivní marketing a akce pro přilákání zákazníků.
Situace je odlišná v ČR, kde se Pizza Mizza musí potýkat s vyšší konkurencí. V pražském nákupním centru Chodov se snaží nastavit nabídku tak, aby vyhovovala co nejširšímu zájmu zákazníků. Další pobočku Gastronet rozjel loni v Avion Parku Ostrava. „Těší nás, že v Avion Parku končí rekonstrukce k rozšíření galerie a počítáme, že návštěvnost dosáhne vyšší úrovně,“ upřesňuje majitel konceptu Pizza Mizza Jozef Šétaffy. Společnost nově otevřela v obchodním centru Avion v Bratislavě vlastní provozovnu Pizza Mizza expres druhé generace, která spočívá v rychlejší logistice přípravy jídel a nabídce domácích jídel. Důvodem byla reakce na zvýšenou poptávku během obědů, aby bylo možno obsloužit co nejvíce lidí.
Druhá generace Pizza Mizza expres není jedinou novinkou u společnosti Gastronet. V Bratislavě byla vybudována výrobna polotovarů a vytvořena bezlepková kuchyně, což umožnilo od loňského podzimu nabízet ve všech restauracích bezlepková jídla. Na Slovensku také chystá tzv. kozí program, kdy bude Gastronet vyrábět kozí sýry a nabízet je v provozovnách. Mimo to firma plánuje optimalizaci franchisové sítě, v rámci které posoudí další existenci neefektivních provozoven.

PŘEČTI ČLÁNKY

Food trucky představují nový evropský trend. Rozmach těchto franšíz probíhá i v Česku. Jak je to s investičními náklady a zahájením vlastního podnikání s mobilním občerstvením?
Faency Fries rozšiřuje síť a hledá nové franšízanty. Nabízí dvě varianty podnikání a rychlou návratnost investice.
Franšízový koncept BodyBody spojuje moderní technologie a zdravý životní styl. Zájemcům otevírá možnost rozjet vlastní studio i v menších městech.
Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
„Nízké náklady a rychlá návratnost dělají z Edukido ideální volbu pro ty, kteří chtějí podnikat a zároveň podpořit rozvoj dětí,“ říká provozní ředitel Bartłomiej Misztal.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Přinášíme aktuální žebříček nejúspěšnějších globálních franšízových značek. V TOP 10 nechybí franšízy známé z tuzemského trhu. Nejsilnějším sektorem zůstává gastro.
Téměř polovinu franšízových partnerů McDonald's v Česku tvoří ženy a jsou úspěšné. Jako majitelky vedou hned několik restaurací.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...