Počet franchisových poboček Partners Market čítá aktuálně 9 jednotek. Do konce roku jich společnost chce otevřít až 40.
Čtvrtek
30.05.2013
Až 40 franchisových center Partners Market hodlá otevřít do konce roku firma Partners Financial Services.
 

Poradenská společnost Partners Financial Services zahájila svou činnost před šesti lety a dnes už obhospodařuje více než 340 tisíc klientů. Za minulý rok dosáhla tržního obratu 1,45 miliard korun a zprostředkovala 301 tisíc smluv ve všech finančních oblastech. Společnost se též už rok rozvíjí na poli franchisingu prostřednictvím Partners Market a v současné době je v provozu už 9 franchisových poboček.

O franchisovou licenci Partners se lidé neustále zajímají. V nejbližší době budou otevřeny další centra Partners Market v Brně-Bystrici, Ivančicích a Pardubicích. A s dalšími desítkami zájemců společnost jedná. Manažer projektu Partners Market Martin Pivoda prozradil plány ohledně franchisingu pro tento rok: „Do konce roku chceme otevřít 40 franchisových poboček a další desítky mít v přípravné fázi.“ Firma také postupně zdokonaluje franchisový systém, aktuálně spustila výstavbu poboček na klíč.

Konkurenci neznáme

„Franchisanti, kteří doposud nespolupracovali s naší společností, se nejvíce potýkají s komplexností naší nabídky, našimi informačními systémy a také s tím, že mimo zaškolení v oblasti poradenství musí zvládnout i zaškolení v práci s bankovním systémem, jelikož součástí Partners Marketů je i bankovní koutek Partners bankovních služeb,“ doplňuje Martin Pivoda. Podle něj společnost nezaznamenává z pohledu franchisových center Partners Market žádnou konkurenci, a to díky právě komplexním službám včetně těch bankovních.

Partners Financial Services nabízí i službu penzijního připojištění, o který je u klientů velký zájem. A podle slov Martina Pivody je penzijní reforma velmi důležitá. Pozitiva u ní vidí především v nízkonákladovém produktu, regulaci státu a hlavně, že si lidé mohou spořit na vlastní důchodový účet, takže mají úspory vždy při sobě. Velké negativum spatřuje ve špatné komunikaci vlády a její razantnosti.