Ve znamení tří

Franchisová síť Fruitisimo nabízí své produkty pro české zákazníky již 10 let. Za tu dobu se jí podařilo dostat se i na Slovensko a pomalu ale jistě zatíná drápky v dalších státech, konkrétně v Polsku a Německu. „Jsme nyní ve fázi vyjednávání podmínek pro pilotní prodejny, které bychom chtěli otevřít do konce tohoto roku,“ komentuje přípravy Jan Hummel, jednatel společnosti.
A expanze pokračuje i u nás. Fruitisimu se letos už podařilo otevřít 3 nové prodejny vlastními silami. „Za zmínku stojí především prodejna v Centru Černý Most, kde je i prosklená výroba naší zmrzliny a také nedávno otevřená prodejna Nový Smíchov, která nám v seznamu lokalit dlouho chyběla,“ doplňuje Jan Hummel s tím, že firma také podepsala 3 nové franchisové smlouvy. Počet tří pokračuje i u sousedů. V Bratislavě Fruitisimo aktuálně provozuje 3 prodejny a poohlíží se po dalších městech. Jak uvádí Jan Hummel, společnost zde uvažuje o rozvoji výhradně formou franchisingu a už eviduje několik zájemců. Počítá, že na Slovensku se nachází prostor pro 20 fresh barů.
Podle Jana Hummela je český trh prodeje ovocných džusů a zmrzliny téměř nasycen a není zde místo pro další velké hráče. Nicméně i přesto se najdou zahraniční firmy, které na českém trhu zkouší prorazit. Situace tak nemusí být konečná, jak se na první pohled zdá. Fruitisimo však považuje konkurenci za inspirující. Nejen díky ní rozšířilo sortiment o dorty, balené zmrzliny a balené čerstvé džusy.
PŘEČTI ČLÁNKY

Evropská síť provozoven zdravé varianty fast foodu Fruitisimo vznikla v České republice. Jejich růstu pomáhá i vzájemné sdílení zkušeností jednotlivých franšízantů.
Zavedný franšízový model Fruitismo dobývá Rakousko a Německo. Jaké jsou nebližší plány značky?
Značka Fruitisimo se z Česka dostala i do dalších zemí. Na domácím trhu má stále ambice růst. Kdo se může stát franšízantem?
„Současná doba nás v mnoha směrech naučila novému uvažování, které do budoucna jistě využijeme,“ říká výkonný ředitel Fruitisimo group Michal Příhoda.
Kdo si odnesl titul Franchisa roku 2020? Který koncept vyhodnotila veřejnost jako ten nejlepší? Čtěte dál.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...