Budoucnost je jinde

Vybrat správného franchisanta není jednoduché, a pokud je vybrán špatný, doplácí na to celá firma. Své o tom může říci společnost Angusmeat, která nabízí franchisový koncept na bázi fastfoodu Angus Burger. „Franchisant nepochopil podstatu franchisového podnikání. Neustále nedodržoval smlouvu a vzhledem k poškozování naší značky jsme upustili od smlouvy,“ říká jednatelka Angus Burger Pavlína Silovská o špatném franchisantovi v Plzni. Aktuálně provozuje společnost Angusmeat jednu vlastní pobočku v plzeňském obchodním centru a jednu restauraci v Plzni.
Firma se také do budoucna chystá změnit směřování značky Angus Burger. „Značku chceme provozovat spíše v restauračním pojetí, od podnikání ve velkých obchodních centrech pomalu upouštíme. Budeme se tedy soustředit na Angus Burger restaurant,“ upřesňuje změny Pavlína Silovská. Důvodem je především ojedinělost konceptu Angus Burger, který si zakládá na prodeji jídla z čerstvého masa z biofarmy Šumavský Angus Václava Silovského. Zákazníci, kteří si maso oblíbili, nenavštěvují ostatní fastfoody a preferují především restaurační zařízení. V nich tak společnost vidí budoucnost, kam by chtěla značku dále orientovat.
I přes neúspěch s prvním franchisantem neupouští Angusmeat od franchisové spolupráce. Zájem o systém firma zaznamenává dále. Jelikož jde o specifický koncept, přiklání se k rozvoji především na regionální úrovni. Důsledně dbá především na výběr místa. Nabídky přichází i z Prahy, tam ale zájemci stále nenašli vhodné prostory.

PŘEČTI ČLÁNKY

Food trucky představují nový evropský trend. Rozmach těchto franšíz probíhá i v Česku. Jak je to s investičními náklady a zahájením vlastního podnikání s mobilním občerstvením?
Faency Fries rozšiřuje síť a hledá nové franšízanty. Nabízí dvě varianty podnikání a rychlou návratnost investice.
Franšízový koncept BodyBody spojuje moderní technologie a zdravý životní styl. Zájemcům otevírá možnost rozjet vlastní studio i v menších městech.
Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
„Díky propracovanému vzdělávacímu systému dokážeme na podnikání v realitách připravit i franšízanta bez předchozích zkušeností,“ říká Petr Zelenka, ředitel sítě Next Reality.
„Nízké náklady a rychlá návratnost dělají z Edukido ideální volbu pro ty, kteří chtějí podnikat a zároveň podpořit rozvoj dětí,“ říká provozní ředitel Bartłomiej Misztal.
Přinášíme aktuální žebříček nejúspěšnějších globálních franšízových značek. V TOP 10 nechybí franšízy známé z tuzemského trhu. Nejsilnějším sektorem zůstává gastro.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...