Budoucnost je jinde
Vybrat správného franchisanta není jednoduché, a pokud je vybrán špatný, doplácí na to celá firma. Své o tom může říci společnost Angusmeat, která nabízí franchisový koncept na bázi fastfoodu Angus Burger. „Franchisant nepochopil podstatu franchisového podnikání. Neustále nedodržoval smlouvu a vzhledem k poškozování naší značky jsme upustili od smlouvy,“ říká jednatelka Angus Burger Pavlína Silovská o špatném franchisantovi v Plzni. Aktuálně provozuje společnost Angusmeat jednu vlastní pobočku v plzeňském obchodním centru a jednu restauraci v Plzni.
Firma se také do budoucna chystá změnit směřování značky Angus Burger. „Značku chceme provozovat spíše v restauračním pojetí, od podnikání ve velkých obchodních centrech pomalu upouštíme. Budeme se tedy soustředit na Angus Burger restaurant,“ upřesňuje změny Pavlína Silovská. Důvodem je především ojedinělost konceptu Angus Burger, který si zakládá na prodeji jídla z čerstvého masa z biofarmy Šumavský Angus Václava Silovského. Zákazníci, kteří si maso oblíbili, nenavštěvují ostatní fastfoody a preferují především restaurační zařízení. V nich tak společnost vidí budoucnost, kam by chtěla značku dále orientovat.
I přes neúspěch s prvním franchisantem neupouští Angusmeat od franchisové spolupráce. Zájem o systém firma zaznamenává dále. Jelikož jde o specifický koncept, přiklání se k rozvoji především na regionální úrovni. Důsledně dbá především na výběr místa. Nabídky přichází i z Prahy, tam ale zájemci stále nenašli vhodné prostory.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
Proč je třeba sítě neustále obnovovat?
/12.11.2025
KFC svou cestu započalo před více jak 100 lety. Jako franšíza funguje již přes 70 let. I přesto řetězec oznámil zásadní změny.
Slovenský Kaliforňan mění pohled na rychlé stravování. Zdravé bowls plné lokálních surovin míří po Brně i do dalších českých měst. Franšízanty hledá pro restaurace i foodtrucky.
Slovenská síť Mr. Kebab hledá master-franšízanta pro český trh. Detaily spolupráce a plány expanze přibližuje zakladatel značky Ľubor Lelovits.
„Pro náš růst je klíčové, abychom měli ty správné franšízanty,“ říká Michal Příhoda, výkonný ředitel Fruitisimo Group. Síť loni překonala tržby půl miliardy korun a expanduje dál.
Franšízová síť s více než 200 pobočkami se úspěšně rozvíjí v zemích Evropy. Aktuálně hledá dlouhodobé partnery pro vstup na český trh.
Nejčtenější
Jak vydělat peníze na YouTube?
/16.07.2021
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Stále více firem se rozvíjí na základě modelu franchisingové spolupráce. Zjistěte, zda již nastal čas, abyste „franšízovali“ vlastní podnikání.
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Udržet konzistentní vizuální styl u desítek poboček není snadné. Digitální nástroje pomáhají franšízám s tvorbou a správou marketingových materiálů.
Karel Kotrba se rozhodl své manažerské zkušenosti přetavit do práce s podnikateli. Dnes vede regionální boardy franšízové sítě TAB Board. Co ho v této roli nejvíc naplňuje?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...