Americký sen

Prorazit na americkém trhu se nepodaří každému. O opaku však může hovořit franchisová síť Dobrých čajoven, která zde dokázala už otevřít 5 čajoven pod značkou Dobrá Tea. Všechny jsou provozovány na základě franchisové licence. První Dobrá Tea v USA byla otevřena v roce 2003 ve městě Burlington ve státě Vermont. Mimo ČR působí franchisové čajovny i v dalších státech Evropy, v Americe však zaznamenává největší úspěch. Dobré čajovny provozuje firma Spolek milců čaje už 20 let.
„V USA jsme se setkali s velmi příjemným přijetím. Provozujeme zde už 5 franchisových čajoven a v letošním roce plánujeme otevřít ještě další 2,“ říká majitel společnosti Spolek milců čaje Aleš Juřina s tím, že poslední čajovna byla otevřena v Pittsburghu. Na českém trhu provozují čajovny jen franchisanti a v jejich rukou jich je 22. „Naše Dobré čajovny mají ortodoxní způsob fungování, kdy se naše produkty točí výhradně jen kolem čaje, což si žádá města určité minimální velikosti. Pro nás je tak český trh téměř naplněn, avšak letos plánujeme otevření 1 pobočky,“ doplňuje Aleš Juřina.
I u nás se franchisovým čajovnám daří dobře, loni Dobré čajovny dosáhly obratu 65 milionů Kč. Další 2 franchisové pobočky má firma v Polsku a po jedné na Slovensku a v Maďarsku. Největší potenciál k rozvoji vidí Aleš Juřina ale na americkém trhu. „Konkurence na trhu vnímám korektně, s ostatními dovozci si nepadáme kolem krku, ani si po něm nejdeme,“ dodává Aleš Juřina.

PŘEČTI ČLÁNKY

„Pro náš růst je klíčové, abychom měli ty správné franšízanty,“ říká Michal Příhoda, výkonný ředitel Fruitisimo Group. Síť loni překonala tržby půl miliardy korun a expanduje dál.
Franšízová síť s více než 200 pobočkami se úspěšně rozvíjí v zemích Evropy. Aktuálně hledá dlouhodobé partnery pro vstup na český trh.
Franšízová síť UGO sází na inovace, vyváženou nabídku a partnery zapojené do každodenního provozu. Růst obratu o 160 % odráží stabilní rozvoj sítě.
Jak si vede Coffeeshop Company od doby, co si vzala vedení nazpět centrála ve Vídni? Díky nižším nákladům chce oslovit nové franšízanty a rozšířit síť v zemích V4.
Franšízový koncept BodyBody spojuje moderní technologie a zdravý životní styl. Zájemcům otevírá možnost rozjet vlastní studio i v menších městech.
Nejčtenější

Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Značka DepilConcept staví na opakované návštěvnosti a šetrné depilaci bez bolesti. Salony má už v Praze, Brně i Zlíně a dále roste.
„Prodávající by měl oslovovat kolemjdoucí a být přátelským průvodcem prodejem. Na tom je náš byznys postavený,“ říká master-franšízant Tiroler pro ČR Adam Červenka.
Aktuální dění kolem McDonald´s a KFC ukazuje, že potenciál pro rozvoj mají menší města se strategickou polohou. Ve Znojmě nedávno otevřeli pobočky hned vedle sebe.
Opustila kancelář, aby se naplno věnovala vzdělávání. Dnes Veronika Bubeníková vede úspěšnou pobočku Školy Populo v Olomouci a pomáhá dětem i dospělým k lepším výsledkům.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...