Rychlé občerstvení na železnici

Originální franchisový koncept restaurací Výtopna, kde zákazníky obsluhují vláčky na kolejích, se nachází na třech místech republiky, v Praze, Brně a Ostravě. V prvních dvou jmenovaných městech roste restauracím obrat, situace v Ostravě už je slabší. Pro příští rok firma EFEF, která Výtopny zastupuje, připravuje otevření další Výtopny v Praze, která by měla současně představit další prvky, a to zábavní centrum a koncept fastfoodu. Nová restaurace pojme 500 až 600 lidí.
Společnost EFEF s Výtopnou míří i na zahraniční trhy. Aktuálně probíhají finální jednání v Thajsku. Vstup se pomalu rýsuje i na ruský trh. „V zahraničí hledáme master-franchisanty, směřovat bychom chtěli zejména do okolních států jako Rakousko, Německo či Polsko,“ dodává majitel Výtopen Petr Fridrich s tím, že pomocí franchisové spolupráce se chce rozvíjet i zde. V Česku připravuje v Praze další Výtopnu, jejíž částí bude fastfood, kde zákazníky budou též obsluhovat vláčky. Podrobnosti budou představeny příští rok.
Zájemců o franchisovou licenci Výtopna firma EFEF zaznamenává mnoho, ale jako správný franchisor si nevybírá každého. Franchisanty si společnost pečlivě volí, a to spíš tak, že sama vyhledává své franchisanty prostřednictvím výstav a franchisových akcí.

PŘEČTI ČLÁNKY

Food trucky představují nový evropský trend. Rozmach těchto franšíz probíhá i v Česku. Jak je to s investičními náklady a zahájením vlastního podnikání s mobilním občerstvením?
Faency Fries rozšiřuje síť a hledá nové franšízanty. Nabízí dvě varianty podnikání a rychlou návratnost investice.
Franšízový koncept BodyBody spojuje moderní technologie a zdravý životní styl. Zájemcům otevírá možnost rozjet vlastní studio i v menších městech.
Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
„Díky propracovanému vzdělávacímu systému dokážeme na podnikání v realitách připravit i franšízanta bez předchozích zkušeností,“ říká Petr Zelenka, ředitel sítě Next Reality.
„Nízké náklady a rychlá návratnost dělají z Edukido ideální volbu pro ty, kteří chtějí podnikat a zároveň podpořit rozvoj dětí,“ říká provozní ředitel Bartłomiej Misztal.
Přinášíme aktuální žebříček nejúspěšnějších globálních franšízových značek. V TOP 10 nechybí franšízy známé z tuzemského trhu. Nejsilnějším sektorem zůstává gastro.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...