Rychlé občerstvení na železnici

Originální franchisový koncept restaurací Výtopna, kde zákazníky obsluhují vláčky na kolejích, se nachází na třech místech republiky, v Praze, Brně a Ostravě. V prvních dvou jmenovaných městech roste restauracím obrat, situace v Ostravě už je slabší. Pro příští rok firma EFEF, která Výtopny zastupuje, připravuje otevření další Výtopny v Praze, která by měla současně představit další prvky, a to zábavní centrum a koncept fastfoodu. Nová restaurace pojme 500 až 600 lidí.
Společnost EFEF s Výtopnou míří i na zahraniční trhy. Aktuálně probíhají finální jednání v Thajsku. Vstup se pomalu rýsuje i na ruský trh. „V zahraničí hledáme master-franchisanty, směřovat bychom chtěli zejména do okolních států jako Rakousko, Německo či Polsko,“ dodává majitel Výtopen Petr Fridrich s tím, že pomocí franchisové spolupráce se chce rozvíjet i zde. V Česku připravuje v Praze další Výtopnu, jejíž částí bude fastfood, kde zákazníky budou též obsluhovat vláčky. Podrobnosti budou představeny příští rok.
Zájemců o franchisovou licenci Výtopna firma EFEF zaznamenává mnoho, ale jako správný franchisor si nevybírá každého. Franchisanty si společnost pečlivě volí, a to spíš tak, že sama vyhledává své franchisanty prostřednictvím výstav a franchisových akcí.
Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Evropská síť provozoven zdravé varianty fast foodu Fruitisimo vznikla v České republice. Jejich růstu pomáhá i vzájemné sdílení zkušeností jednotlivých franšízantů.
Na Českém trhu se objevila nová ukrajinská franšíza se zajímavým konceptem fast foodu. Co může nabídnout v silně konkurenčním prostředí gastronomie?
Franšízant Honza Stopek vede dvě úspěšné pobočky s pizzou Vosíme. Na počátku stála debata u piva na téma vlastní podnikání.
Franšíza Trdlokafe s oblíbenou kombinací trdelníku a výběrové kávy roste v mezinárodním měřítku i v rámci České republiky. Koncept přilákal i investory z Venture Clubu.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Franchisové systémy je možno rozdělit podle různých kriterií, mimo jiné druhu know-how, druhu hospodářské činnosti či způsobu organizace systému.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...