Franchisová síť účetnické firmy Acountia čítá 45 poboček.
Pátek
08.11.2013
Franchisový koncept Acountia zabývající se účetnictvím vstupuje na tuzemský trh. Poohlíží se po master-franchisantovi.
 

Mezinárodní společnost Onebiz Group vlastní ve svém portfoliu několik úspěšných franchisových konceptů. Nejnovějším přírůstkem se stala firma Acountia, která změnila název z Fiducia. Změna jména proběhla z důvodu internacionalizace franchisového systému. Franchisový systém na trhu působí už 13 let.

Česká republika není jedinou zemí, kam se Onebiz Group rozhodla firmu Acountia rozvíjet. „ČR je vnímána jako dynamický trh, kde jsou výhodné podmínky pro rozvoj této značky,“ říká Richard Skyva, vedoucí partner společnosti NBB v České republice, zástupce značky. První krokem je nalezení master-franchisanta, dalším rozšíření značky do všech regionů. Společnost nepreferuje konkrétní lokalitu, pro zájemce budou otevřeny všechny oblasti.

Franchisová značka Acountia se může pochlubit získáním Certification Service Franchising od organizace EIC. Ten dokazuje, že Acountia je certifikovaná značka v oblasti franchisingu. Účetní systém firmy také uplatňuje Evropský etický kód franchisingu. Franchisant by měl mít zkušenosti v oblasti účetnictví a ekonomického poradenství.