Franchisový koncept podnikatelských klubů BUSINESS for Breakfast vznikl ve Velké Británii. Do ČR jej přivedla Kamila Zárychtová v roce 2010. V současné době u nás existuje už 38 podnikatelských klubů.
pondělí
10.11.2014
Master-franchisantka podnikatelských klubů Business for Breakfast Kamila Zárychtová vysvětluje novinku v tzv. Manažerovi klubu. Klub může řídit i ten, co neuvažuje o franchisové licenci.
 

Jak se vyvíjí networking v České republice?

Obrovskou předností podnikatelských klubů BforB je to, že umíme měřit networking. Od ledna jsme začali měřit hodnotu obchodu, kterou si členové na klubech BforB vzájemně předali a dostali jsme se k velmi zajímavým číslům, která jasně dokazují, že marketingový systém BforB založený na vzájemné spolupráci a doporučení jednoznačně funguje. Zaznamenaná hodnota obchodu předaného mezi členy BforB od ledna do října 2014 činí 57 203 112 Kč. Při současném stavu 38 lokálních klubů si tedy průměrně v každém klubu předali členové byznys za  1 505 345 Kč. Takže průměrná hodnota návratnosti investice ve členství za 10 měsíců členství v BforB je 123 549 Kč. 

Otevřeli jste novou možnost spolupráce s konceptem Business for Breakfast. Mohla byste ji přiblížit?

Jedná se o roli tzv. Manažera klubu, kdy si podnikatel nebo firma může otevřít vlastní podnikatelský klub bez nutnosti nákupu franšízové licence. Zjistili jsme totiž, že Business for Breakfast působí jako nová marketingová strategie, kterou můžete ve své firmě využít za účelem zefektivnění práce se svým existujícím okruhem kontaktů tak, abyste z těchto kontaktů získali více doporučení, referencí, zakázek a obchodních příležitostí. To znamená, že provozováním „vlastního“ klubu BforB získáte nástroj, jak na osobní úrovni pracovat se svým okruhem kontaktů, jehož budování jste již věnovali značné náklady, energii a čas a získávat tak mnohem více obchodních příležitostí.

Kde si může podnikatel svůj klub otevřít (pronajmout)?

Pokud se rozhodne pro tuto formu spolupráce, klub si můžete otevřít jak v lokalitě, kde už nějaká franchisová pobočka působí, tak v místě, ve které zatím žádný franchisant nepůsobí.

Hledáte i franchisanty. Můžete přiblížit v jakých lokalitách?

Mimo novinky Manažera klubu samozřejmě nadále hledáme franchisové partnery pro vhodné lokality. V současné době bychom rádi do naší sítě BforB nalezli ty správné franchisanty v Českých Budějovicích, Zlíně a Ústí nad Labem. Franchisant na rozdíl od Manažera klubu je člověk, který se díky budování 5 nebo 10 podnikatelských klubů ve své lokalitě chce stát centrem místní podnikatelské komunity a mít prst na tepu lokálního byznysu.