Káva s tradicí
Vídeňský styl kávy přináší ve svých kavárnách franchisový koncept Coffeeshop Company. Zvyklost přípravy kávy původem z Rakouska oceňují zákazníci po celém světě. Ve státech Visegradské čtyřky se o rozvoj tohoto konceptu stará slovenská firma Tizia, která získala master-franšízovou licenci.
I přes nepřízeň na trhu pro kavárenské řetězce se firmě podařilo otevřít v Praze 2 pobočky Coffeeshop Company. Pomáhá jí především fakt, že potenciálním franšízantům nabízí mnoho typů provozních míst, takže si podnikatel může otevřít kavárnu téměř kdekoliv. „Naše strategie je být flexibilní. Dokážeme se v maximální míře přizpůsobit lokalitě a přitom zachovat koncepční prvky,“ přibližuje cíle manažer franšízového rozvoje Mário Vrbovský. V Česku se aktuálně nachází 12 franšízových kaváren a firma zde chce otevřít další, především v Praze.
Více se vídeňský styl pití kávy uchytil na Slovensku a zvláště v Maďarsku. Dáno to může být i tím, že trh v těchto zemích není tolik konkurenční jako v Česku. „V každé krajině V4 jsme otevřeli nové pobočky, zejména silný rozvoj pokračoval v Maďarsku, kde se nám podařilo rozvíjet především modulové kavárny M2,“ dodává Mário Vrbovský s tím, že M2 jsou nejmenší moduly o rozloze 3 m2. Tyto mobilní pobočky jsou vhodné kamkoliv.
Poslední zemí V4, kde mohou zákazníci navštívit kavárnu Coffeeshop Company, je Polsko. Tam se zatím nachází jen 5 kaváren. „Franšízanty hledáme ve všech zemích V4, vidíme zde stále potenciál pro další provozovny,“ říká Mário Vrbovský.
Pokud jde celkově o český trh, bude to mít společnost Tizia velmi těžké. Kavárenské firmy se zaměřují především na Prahu, kde vidí největší potenciál. Ovšem i v regionech je pro kavárny místo, otázkou však zůstává, jakou strategii v těchto lokalitách firmy zvolí.
PŘEČTI ČLÁNKY
Přístupnější kavárenský byznys s tradicí
/14.07.2025
Jak si vede Coffeeshop Company od doby, co si vzala vedení nazpět centrála ve Vídni? Díky nižším nákladům chce oslovit nové franšízanty a rozšířit síť v zemích V4.
O otevření vlastní kavárny uvažoval Alexander Stamenov dlouho. Co ho přimělo připojit se k franšízové síti Coffeeshop Company?
O licence kaváren Coffeeshop Company je mezi uchazeči o franšízu zájem. I díky nim se tak letos síť poboček rozšíří do dalších lokalit.
Franšízanti Coffeeshop Company si mohou vybrat, jak velkou kavárnu chtějí provozovat. Kolik pak do ní musí investovat?
„Náklady spojené s rebrandingem poboček nikdy nenesou zcela naši franšízanti. Podílíme se na nich i my a pronajímatel prostor,“ říká Peter Ondrej, Managing Director Coffeeshop Company.
Nejčtenější
Jak vydělat peníze na YouTube?
/16.07.2021
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Stále více firem se rozvíjí na základě modelu franchisingové spolupráce. Zjistěte, zda již nastal čas, abyste „franšízovali“ vlastní podnikání.
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Udržet konzistentní vizuální styl u desítek poboček není snadné. Digitální nástroje pomáhají franšízám s tvorbou a správou marketingových materiálů.
Karel Kotrba se rozhodl své manažerské zkušenosti přetavit do práce s podnikateli. Dnes vede regionální boardy franšízové sítě TAB Board. Co ho v této roli nejvíc naplňuje?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...