Společnost UniCredit Bank má v Česku 151 bankovních poboček, z nichž třetinu řídí její partneři prostřednictvím licence.
Středa
18.02.2015
Dvouciferné růsty zaznamenala loni firma UniCredit Bank ČR a SR. Čistý zisk jí vzrostl o více jak 50 %.
 

Společnost UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia vykázala za rok 2014 předběžný konsolidovaný čistý zisk ve výši 4,9 miliardy korun. V porovnání s předloňským rokem se zisk zvýšil o více jak 55 %. Čistý výnos z úroků rostl též dvouciferně, konkrétně o 41,5 % na 10,05 miliardy korun. Banka zvýšila i výnosy z poplatků a provizí, ty loni skončily na cifře 3,6 miliardy korun.

Předběžné konsolidované výsledky za rok 2014 považujeme za výborné. Výnosy vzrostly nejenom vzhledem k neustále se zvyšující klientské základně a rozvoji obchodu, ale také díky optimalizaci nákladů naší bankovní skupiny,“ dodal Gregor Hofstaetter-Pobst, finanční ředitel UniCredit Bank. Společnost také upevňovala pozici na obou trzích v Česku a na Slovensku a otevírala další pobočky jak vlastními silami, tak pomocí partnerů. Partnerských kanceláří UniCredit Bank Express se v Česku nachází 51.

Banka UniCredit Bank si také zakládá jako ostatní banky o podporu malých a středních podnikatelů. Tento týden oznámila nabídku kontokorentního úvěru pro malé a začínající podnikatele. „Aktivně hledáme způsoby jak podpořit drobné podnikatele a živnostníky na základě analýzy jejich skutečných finančních potřeb. Jsme přesvědčeni, že díky možnosti získat rychle kontokorentní úvěr podpoříme naše klienty při dosahování jejich obchodních cílů,“ říká Jiří Daneš, manažer segmentu Small business UniCredit Bank.

Pro zřízení kontokorentního úvěru s maximální výší 150 tisíc korun nebudou zájemci potřebovat ručení ani předkládat daňové přiznání. Jedinými podmínkami pro nové i stávající klienty je délka podnikání minimálně tři měsíce a dostatečná výše obratu na podnikatelském účtu.