Na konci roku by společnost Partners chtěla mít v tuzemsku zhruba stovku vybudovaných poboček.
Pátek
13.03.2015
Až 25 partnerských poboček UniCredit Bank by mohla převzít společnost Partners. O konečném počtu rozhodnou sami partneři banky.
 

Společnost Partners se díky dohodě, kterou s UniCredit Bank uzavírá, stane „master- franšízantem“ několika poboček, které dnes fungují pod názvem UniCredit Bank Expres. Chceme vybudovat síť reprezentativních kamenných poboček v menších městech i městských částech, které klientům pod jednou střechou nabídnou všechny bankovní služby, ale i komplexní finanční poradenství a nabídku více než 50 institucí,“ řekl pro portál Franchising.cz Petr Borkovec, generální ředitel Partners s tím, že právě tímto krokem by se společnost mohla přiblížit cíli.

Spolupráce UniCredit a Partners není na českém trhu žádnou novinkou. „V oblasti základních bankovních služeb je UniCredit dlouhodobě naším strategickým partnerem,“ vysvětluje Petr Borkovec. Pobočky, které by měla síť Partners převzít, se nachází v malých městech, kde má poradenská firma mnoho stávajících klientů.

Cílem akvizice tak je také zajistit, že se v daných regionech nebudou bankovní a poradenské pobočky pod brandem Partners market, které mají uvnitř UniCredit bankovní koutek, překrývat s pobočkami UniCredit Expres. „Dalším cílem je i vyšší efektivita pro partnery, kteří budou moci čerpat z dvojího know how, ze dvou brandů a širšího portfolia produktů a služeb. Tím mají obrovskou konkurenční výhodu proti ostatním subjektům a mohou zvýšit svoji šanci pro vytvoření profitabilní a dlouhodobě udržitelné pobočky,“ je přesvědčen Petr Borkovec.

Partner na pravém místě

Před nedávnem avizovala síť Partners plán mít během několika let na tuzemském trhu na 150 poboček. Převzetí 25 poboček UniCredit ji ke splnění tohoto plánu přiblíží, není to však jediná cesta. Vedle toho se tedy bude značka rozvíjet i díky budování Partners marketů „na zelené louce“. Na konci letošního roku bychom tak u nás měli najít asi stovku poboček pod hlavičkou Partners.

Dalo by se namítnout, že tento krok by mohl společnosti Partners paradoxně ublížit v očích jejích klientů. Mohlo by se stát, že by klienti mohli pochybovat o nezávislosti poradců sítě z důvodu její těsné spolupráce s UniCredit Bank. „S touto námitkou jsme se vypořádali už v době, kdy jsme užší spolupráci v roce 2008 pod značkou Partners bankovní služby s UniCredit Bank spouštěli. V základních bankovních produktech, jako jsou účty, jsme si prostě vybrali kvalitního partnera, který nám poskytl pro klienty skvělé portfolio a umožnil vybudovat de facto pobočky banky uvnitř našich poboček,“ vysvětluje Petr Borkovec s tím, že ve všech dalších segmentech, pojištění, investicích, úvěrech atd. zůstává zachována široká nabídka. Tudíž poradci budou i nadále jednotlivé produkty srovnávat a vybírat na míru konkrétnímu klientovi.