Zmrzlinárna na klíč

Původem polský koncept, který na tamním trhu působí více jak 8 let, má po celém Polsku šest vlastních a 17 franšízových poboček. Se svým konceptem tak chce vstoupit i na náš trh, kde hledá zájemce o franšízové licence, kteří by si chtěli splnit mnohdy svůj sen a otevřít si stánek se zmrzlinou.
Od klasických zmrzlinových stánků se pobočky značky LODOstrefa liší zejména svoji nabídkou. Zákazník si může vybrat, zda má chuť na zmrzlinu italskou, či americkou, nebo by raději ochutnal oblíbené granity či gofry. „Za 8 let jsme vybudovali základ konceptu založený na zkušenostech v oblasti výroby a prodeje zmrzlinových strojů. Tyto znalosti jsme využili k vytvoření svých vlastních kiosků, stejně jako nás to vedlo k rozšíření sítě skrze franšízové partnery,“ říká Joanna Misiakowska ze společnosti LODOstrefa.
Zájemce o franšízu LODOstrefa nečekají nijak závratné investice. Firma od svých franšízantů nechce ani licenční poplatek, ani nevybírá poplatek marketingový. Jediným poplatkem, který pak franšízanté hradí je franšízové fee v hodnotě 500 zlotých za sezonu, což je zhruba 3500 korun. Díky připojení se k systému LODOstrefa získá podnikatel podporu ze strany franšízora zejména v oblasti marketingu. Samozřejmostí jsou pak také pravidelné dodávky ingrediencí pro výrobu zmrzliny a doplňkového sortimentu. „V rámci spolupráce od nás franšízant získá plně vybavený stánek, který lze v podstatě ihned začít provozovat,“ doplňuje Misiakowska.
Zobrazit v katalogu franšíz




















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Dánská značka City Calendar míří na český trh a hledá partnery pro expanzi. Zaměřuje se na tvorbu, výrobu a distribuci originálních lokálních adventních kalendářů s vouchery.
Franšíza s pracovními oděvy je na trhu už více jak 5 let. Petra Tománková, manažerka pro rozvoj, přibližuje, pro jaké podnikatele je koncept vhodný.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...