K hospodářskému výsledku banky přispěly i partnerské pobočky UniCredit Bank Express, které banka otevírá na bázi franšízingu.
Pátek
13.11.2015
UniCredit Bank na českém i slovenském trhu neustále roste. I díky přispění jejich partnerských poboček.
 

Za prvních devět měsíců letošního roku vzrostl zisk finanční skupiny UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia oproti stejnému období roku 2014 o 24,4 procenta na 4,6 miliardy korun. „Pokračujeme v dynamickém tempu růstu konsolidovaného čistého zisku, který převyšuje průměr obou trhů, kde působíme. I přes silné konkurenční prostředí dvouciferný nárůst klientských depozit odráží důvěru klientů v naši finanční skupinu,“ komentuje výsledky generální ředitel a předseda představenstva UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia Jiří Kunert.

Na výsledcích skupiny se podle Kunerta pozitivně odrazily faktory jako nízké úrokové sazby, oživení na trhu nemovitostí, příznivé podmínky na finančních trzích a především výrazný zájem klientů o inovativní produkty a služby. To vše přispělo, stejně jako v předchozích obdobích, k výraznému nárůstu spotřebitelského a hypotečního úvěrování a také korporátního úvěrování, kde lze vysokou investiční aktivitu pozorovat obzvláště v segmentu průmyslové výroby.

V oblasti retailového bankovnictví tak i v letošním třetím kvartálu posilovalo spotřebitelské financování, kde hypoteční úvěry meziročně vzrostly o 16,1 procenta a spotřebitelské úvěry o 11,8 procenta. V korporátním segmentu došlo k meziročnímu dvoucifernému procentuálnímu nárůstu poskytnutého úvěrování jak u velkých korporátních klientů (o 12,3 procenta), tak u malých a středních firem. Zde nárůst činil více než 18 procent.