Premiéra v Karlíně

Franšízová síť My Food, která je na tuzemském trhu na samém začátku rozvoje, otevřela první pobočku v našem hlavním městě. Nově otevřené My Food Corso najdou zákazníci v pražském Karlíně. Během letoška by však v Praze měla vzniknout ještě dvě další bistra tohoto konceptu. Doposud mohli zákazníci obchody a bistra My Food navštívit jen v Brně.
Zbrusu nová pobočka My Food Corso je především bistro s širokou nabídkou specialit, které jsou připravené z čerstvých a sezónních surovin od lokálních dodavatelů. Jeho součástí je také express obchod, ve kterém si zákazníci mohou nakoupit kvalitní potraviny a delikatesy, a to jak z Česka, tak i ze zahraničí. „Známe 100 procent našich dodavatelů. Náš řezník osobně navštívil všechny potenciální dodavatele bio hovězího, vepřového masa či drůbeže a vybral z těch nejlepších. Důležitým artiklem se také stávají produkty naší vlastní výroby, které lze ochutnat nejen v bistrech. Zákazník si může rychlou svačinku či oběd odnést domů nebo třeba do kanceláře z pultů našich obchodů,“ prozrazuje spoluzakladatel sítě My Food Luděk Chini.
Plánem sítě My Food však není jen expanze do hlavního města. Namířeno má i do krajských měst, kde chce otevírat obchody s kvalitními potravinami ve spolupráci s franšízanty. Jak již společnost MyFoodMarket s.r.o., která za konceptem stojí, dříve informovala, na našem trhu by mohlo v budoucnu fungovat 15 až 20 poboček tohoto franšízového konceptu. Do budoucna značka připouští i možnost expanze za hranice naší země. První kroky by tak mohly vést na Slovensko.
Spolupráce s franšízovými partnery neprobíhá u prodejen sítě My Food klasicky, jak je u franšízových sítí zvykem. „Franšízový koncept MyFood je odlišný tím, že chceme budovat kooperativní franšízu, tedy franšízovou pobočku spoluvlastnit. Tím do značné míry eliminujeme bariéru v podobě investičního stropu franšízanta a případné podinvestovanosti prodejny, díky čemuž umožníme prodejně dosahovat od začátku lepších ekonomických výsledků,“ říká Luděk Chini.
PŘEČTI ČLÁNKY

„Pro náš růst je klíčové, abychom měli ty správné franšízanty,“ říká Michal Příhoda, výkonný ředitel Fruitisimo Group. Síť loni překonala tržby půl miliardy korun a expanduje dál.
Franšízová síť s více než 200 pobočkami se úspěšně rozvíjí v zemích Evropy. Aktuálně hledá dlouhodobé partnery pro vstup na český trh.
Franšízová síť UGO sází na inovace, vyváženou nabídku a partnery zapojené do každodenního provozu. Růst obratu o 160 % odráží stabilní rozvoj sítě.
Jak si vede Coffeeshop Company od doby, co si vzala vedení nazpět centrála ve Vídni? Díky nižším nákladům chce oslovit nové franšízanty a rozšířit síť v zemích V4.
Franšízový koncept BodyBody spojuje moderní technologie a zdravý životní styl. Zájemcům otevírá možnost rozjet vlastní studio i v menších městech.
Nejčtenější

Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Značka DepilConcept staví na opakované návštěvnosti a šetrné depilaci bez bolesti. Salony má už v Praze, Brně i Zlíně a dále roste.
„Prodávající by měl oslovovat kolemjdoucí a být přátelským průvodcem prodejem. Na tom je náš byznys postavený,“ říká master-franšízant Tiroler pro ČR Adam Červenka.
Aktuální dění kolem McDonald´s a KFC ukazuje, že potenciál pro rozvoj mají menší města se strategickou polohou. Ve Znojmě nedávno otevřeli pobočky hned vedle sebe.
Opustila kancelář, aby se naplno věnovala vzdělávání. Dnes Veronika Bubeníková vede úspěšnou pobočku Školy Populo v Olomouci a pomáhá dětem i dospělým k lepším výsledkům.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...