Podnikejte hravě

Prosadit se na trhu gastronomie vyžaduje od podnikatelů nemalou dávku invence. Kromě netradičního menu musí také zvyšovat úroveň služeb, aby si udrželi oblibu u stále náročnějších zákazníků. Zcela originálním směrem na trhu gastronomie se vydal koncept restaurací Výtopna, který nabízí obsluhu prostřednictvím modelových vláčků. „V minulém roce se nám podařilo otevřít naši doposud největší restauraci v NC Palladium, kde je našim hostům k dispozici 400 míst k sezení. Nataženo je zde na 1200 metrů kolejí,“ říká o nové restauraci v centru Prahy majitel a autor konceptu restaurací Výtopna Petr Fridrich.
Koncept Výtopna, který má nyní tři restaurace, by se rád rozšiřoval do krajských měst a měst s minimálním počtem 30 tisíc obyvatel, kde cítí značný potenciál. Zájem má o franšízanty, kteří by byli osobně angažovaní v provozu a měli předchozí zkušenosti s podnikáním v gastronomii. Pro otevření restaurace je třeba zajistit plochu alespoň 200 m², přičemž smlouva se uzavírá na dobu pěti let s možností prodloužení.
Výhoda konceptu spočívá zejména v jeho přitažlivosti pro vysoké počty zákazníků. Přestože koncept vyžaduje poměrně vysoké počáteční náklady, je podle vedení firmy doba návratnosti relativně krátká a pohybuje se od tří let podle velikosti restaurace. Pro výdaje na stavební úpravy a vybavení je třeba počítat s investicí zhruba 5 milionů korun. „Našim partnerům poskytujeme plnou součinnost především v začátcích jejich projektu. Obrátit se ale na nás mohou kdykoliv po celou dobu trvání licence. Samozřejmostí je pro nás poskytování servisu pro modelovou železnici a její software,“ říká o podpoře franšízantům Petr Fridrich.
Jelikož je o koncept Výtopna zájem v zahraničí, chtěl by se management firmy zaměřit nyní právě tímto směrem. „Na Slovensku například zatím nemáme žádnou restauraci naší značky. Registrujeme však nabídky a není proto vyloučeno, že se brzy Výtopna objeví i tam,“ uzavírá výhledem do zahraničí Petr Fridrich.
Zobrazit v katalogu franšíz




















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Dánská značka City Calendar míří na český trh a hledá partnery pro expanzi. Zaměřuje se na tvorbu, výrobu a distribuci originálních lokálních adventních kalendářů s vouchery.
Franšíza s pracovními oděvy je na trhu už více jak 5 let. Petra Tománková, manažerka pro rozvoj, přibližuje, pro jaké podnikatele je koncept vhodný.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...