S kávou na trh

PJ´s Coffee má již téměř 40 let dlouhou tradici. Firma byla založena v roce 1978 Phyllis Jordanovou, která otevřela nejprve obchody s praženou kávou a s čaji a o něco později je doplnila o kavárny. Ty docela pochopitelně nesly název vytvořený z iniciál jejího jména: PJ. Od počátku obchody nabízely kávu top kvality a i dnes je „černý nápoj“ připravován z nejlepších arabských kávových zrn pocházejících ze Sumatry, Etiopie, Kolumbie nebo z Keni. Zákazníkům je podávána klasická černá káva, espresso a rozmanité druhy ledových káv připravovaných způsobem, který chrání jedinečnou chuť a vůni kávových zrn. Kavárny navíc nabízejí koktejly, džusy, čaje, horké čokolády nebo čerstvé pečivo a saláty.
Koncept PJ´s má celkově na 70 kaváren v USA, přičemž franšízová síť, rozvíjená od roku 1989, má zatím 20 provozoven. Podle Williama Edwardse, ředitele společnosti Edwards Global Services, která má na starosti rozvoj franšízové sítě, by firma ráda navázala spolupráci s partnerem, který je odhodlaný rozvíjet koncept PJ´s Coffee na tuzemském trhu.
„Zájemcem o franšízu by měla být silná, tržně orientovaná společnost, která se pohybuje v sektoru gastronomie. Očekáváme, že bude znát dobře lokální trh a zvyky zákazníků. Vhodný kandidát musí mít především dostatečné finanční prostředky, aby se mohl ujmout exkluzivní licence a uvést do provozu alespoň pět nových kaváren,“ popisuje vhodného kandidáta William Edwards s tím, že franšízant musí počítat s minimální investicí 2 milionů dolarů.
Franšízor poskytuje kromě licence pomoc při výběru vhodné lokality, společný marketing a školení. „Vlastní trénink ve Spojených státech trvá od dvou do čtyř týdnů a je povinný jak pro budoucího partnera, tak pro jeho zaměstnance, kteří se budou podílet na otevření, chodu a řízení kaváren,“ komentuje podmínky udělení licence William Edwards.
Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Evropská síť provozoven zdravé varianty fast foodu Fruitisimo vznikla v České republice. Jejich růstu pomáhá i vzájemné sdílení zkušeností jednotlivých franšízantů.
Na Českém trhu se objevila nová ukrajinská franšíza se zajímavým konceptem fast foodu. Co může nabídnout v silně konkurenčním prostředí gastronomie?
Franšízant Honza Stopek vede dvě úspěšné pobočky s pizzou Vosíme. Na počátku stála debata u piva na téma vlastní podnikání.
Franšíza Trdlokafe s oblíbenou kombinací trdelníku a výběrové kávy roste v mezinárodním měřítku i v rámci České republiky. Koncept přilákal i investory z Venture Clubu.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Franchisové systémy je možno rozdělit podle různých kriterií, mimo jiné druhu know-how, druhu hospodářské činnosti či způsobu organizace systému.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...