Pizza od Grimaldi´s
Rodinná pizzerie Grimaldi´s, jejíž počátky sahají až do roku 1930, patří v New Yorku, resp. v celých Spojených státech amerických, k nejoceňovanějším restauracím ve svém oboru. Jako jedna z pěti nejlepších pizzerií vykazuje Grimaldi´s v prodeji pizzy takovou oblíbenost, jakou mají ve světě fastfoodu respektované řetězce McDonald´s nebo Burger King. Za tento úspěch vděčí nejen používání nejčerstvějších ingrediencí, ale i prvotřídnímu, přesto však neformálnímu prostředí, které z pizzerie učinilo nejnavštěvovanější restauraci mezi celebritami.
Grimaldi´s si získává zákazníky nejen čerstvými surovinami, ale též tajnou recepturou na pizza omáčku, ručně vyráběnou mozzarellou nebo po domácku hněteným těstem na pizzu pečenou netradičně v cihlové peci na uhlí. Hlavní nabídku doplňují ještě čerstvé saláty a ručně připravované dezerty. Zvláštností pizzerie Grimaldi´s je provádění chemické analýzy minerálních látek a přesného složení vody tak, aby byla zajištěna stejná chuť i kvalita těsta v pizzeriích po celém světě.
Restauraci zastupuje v regionu střední a východní Evropy společnost Edwards Global Services (EGS), která nabízí licenci silné a tržně orientované společnosti. Mezi požadavky pro navázání spolupráce patří možnost zajištění vhodné nemovitosti a dokonalá znalost lokálního trhu. „Z důvodu hladkého převodu systémů by měl budoucí provozovatel disponovat i dostatečně kvalifikovaným personálem a sám by měl mít přístup k dodavatelským řetězcům,“ popisuje podmínky spolupráce ředitel EGS William Edwards s tím, že nabídka licence platí i pro firmy z oblastí realit, developerských společností nebo vývojářů a provozovatelů nákupních center a maloobchodů.
Počáteční kapitál na získání licence a zahájení provozu minimálně dvou pizzerií se pohybuje v rozmezí 1,5 – 3 miliony dolarů. Za vynaloženou částku získá obchodní partner dlouhodobě budované know-how a podporu zkušeného týmu, který mnoho let úspěšně působí v oblasti gastronomie. Společnost Edwards Global Services zastupuje kromě pizzerie Grimaldi´s i další americké značky, mezi něž patří například řetězec spojující myšlenku restaurace a cukrárny v jednom Dairy Queen, franšízovou síť kaváren PJ´s Coffee nebo specialistu na výrobu sendvičů Arby´s.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
Proč je třeba sítě neustále obnovovat?
/12.11.2025
KFC svou cestu započalo před více jak 100 lety. Jako franšíza funguje již přes 70 let. I přesto řetězec oznámil zásadní změny.
Slovenský Kaliforňan mění pohled na rychlé stravování. Zdravé bowls plné lokálních surovin míří po Brně i do dalších českých měst. Franšízanty hledá pro restaurace i foodtrucky.
Slovenská síť Mr. Kebab hledá master-franšízanta pro český trh. Detaily spolupráce a plány expanze přibližuje zakladatel značky Ľubor Lelovits.
„Pro náš růst je klíčové, abychom měli ty správné franšízanty,“ říká Michal Příhoda, výkonný ředitel Fruitisimo Group. Síť loni překonala tržby půl miliardy korun a expanduje dál.
Franšízová síť s více než 200 pobočkami se úspěšně rozvíjí v zemích Evropy. Aktuálně hledá dlouhodobé partnery pro vstup na český trh.
Nejčtenější
Jak vydělat peníze na YouTube?
/16.07.2021
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Stále více firem se rozvíjí na základě modelu franchisingové spolupráce. Zjistěte, zda již nastal čas, abyste „franšízovali“ vlastní podnikání.
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Udržet konzistentní vizuální styl u desítek poboček není snadné. Digitální nástroje pomáhají franšízám s tvorbou a správou marketingových materiálů.
Karel Kotrba se rozhodl své manažerské zkušenosti přetavit do práce s podnikateli. Dnes vede regionální boardy franšízové sítě TAB Board. Co ho v této roli nejvíc naplňuje?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...