Pizza od Grimaldi´s

Rodinná pizzerie Grimaldi´s, jejíž počátky sahají až do roku 1930, patří v New Yorku, resp. v celých Spojených státech amerických, k nejoceňovanějším restauracím ve svém oboru. Jako jedna z pěti nejlepších pizzerií vykazuje Grimaldi´s v prodeji pizzy takovou oblíbenost, jakou mají ve světě fastfoodu respektované řetězce McDonald´s nebo Burger King. Za tento úspěch vděčí nejen používání nejčerstvějších ingrediencí, ale i prvotřídnímu, přesto však neformálnímu prostředí, které z pizzerie učinilo nejnavštěvovanější restauraci mezi celebritami.
Grimaldi´s si získává zákazníky nejen čerstvými surovinami, ale též tajnou recepturou na pizza omáčku, ručně vyráběnou mozzarellou nebo po domácku hněteným těstem na pizzu pečenou netradičně v cihlové peci na uhlí. Hlavní nabídku doplňují ještě čerstvé saláty a ručně připravované dezerty. Zvláštností pizzerie Grimaldi´s je provádění chemické analýzy minerálních látek a přesného složení vody tak, aby byla zajištěna stejná chuť i kvalita těsta v pizzeriích po celém světě.
Restauraci zastupuje v regionu střední a východní Evropy společnost Edwards Global Services (EGS), která nabízí licenci silné a tržně orientované společnosti. Mezi požadavky pro navázání spolupráce patří možnost zajištění vhodné nemovitosti a dokonalá znalost lokálního trhu. „Z důvodu hladkého převodu systémů by měl budoucí provozovatel disponovat i dostatečně kvalifikovaným personálem a sám by měl mít přístup k dodavatelským řetězcům,“ popisuje podmínky spolupráce ředitel EGS William Edwards s tím, že nabídka licence platí i pro firmy z oblastí realit, developerských společností nebo vývojářů a provozovatelů nákupních center a maloobchodů.
Počáteční kapitál na získání licence a zahájení provozu minimálně dvou pizzerií se pohybuje v rozmezí 1,5 – 3 miliony dolarů. Za vynaloženou částku získá obchodní partner dlouhodobě budované know-how a podporu zkušeného týmu, který mnoho let úspěšně působí v oblasti gastronomie. Společnost Edwards Global Services zastupuje kromě pizzerie Grimaldi´s i další americké značky, mezi něž patří například řetězec spojující myšlenku restaurace a cukrárny v jednom Dairy Queen, franšízovou síť kaváren PJ´s Coffee nebo specialistu na výrobu sendvičů Arby´s.
Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Evropská síť provozoven zdravé varianty fast foodu Fruitisimo vznikla v České republice. Jejich růstu pomáhá i vzájemné sdílení zkušeností jednotlivých franšízantů.
Na Českém trhu se objevila nová ukrajinská franšíza se zajímavým konceptem fast foodu. Co může nabídnout v silně konkurenčním prostředí gastronomie?
Franšízant Honza Stopek vede dvě úspěšné pobočky s pizzou Vosíme. Na počátku stála debata u piva na téma vlastní podnikání.
Franšíza Trdlokafe s oblíbenou kombinací trdelníku a výběrové kávy roste v mezinárodním měřítku i v rámci České republiky. Koncept přilákal i investory z Venture Clubu.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Franchisové systémy je možno rozdělit podle různých kriterií, mimo jiné druhu know-how, druhu hospodářské činnosti či způsobu organizace systému.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...