Bagety míří do Německa

Po vstupu na Slovensko a do Spojených arabských emirátů proniká Bageterie Boulevard na další zahraniční trh. V druhé polovině října otevře svou první restauraci v německých Drážďanech v obchodním centru Galerie Dresden. Nabídka se bude téměř shodovat s českou. Němečtí zákazníci si tak budou moci objednávat také v Česku oblíbené„vlajkové lodi“ fastfoodových restaurací.
Otevřením drážďanské restaurace však rozšiřování fastfoodů nekončí. V příštím roce totiž plánuje Bageterie Boulevard otevřít další restaurace v Berlíně a v Lipsku. „Po Německu pokukujeme už dlouho a věříme, že nastal ten správný okamžik. Otevření pobočky v Drážďanech není zcela náhodné. Město je velmi blízko českých hranic a pro start je to ideální lokalita,“ říká manažerka pro franšízu a expanzi Markéta Krejčíková s tím, že první jednotky zprovozní společnost jako vlastní a následně je bude mít zájem předat do rukou franšízantů, resp. master-franšízantů. Firma tak volí pro Německo stejnou strategii, jakou uplatňuje v Čechách.
Bageterie Boulevard rozvíjí fastfoodovou síť od roku 2003, kdy vznikla první restaurace inspirovaná francouzským stylem. Aktuálně centrála provozuje 28 restaurací, z toho 21 franšíz. Za projektem stojí Petr Cichoň, největší český výrobce baget, a jeho společnost Crocodille, která v Německu již vlastní výrobní závod. Náklady na zřízení nové restaurace se obvykle pohybují od 5 milionů korun výše.
PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízy s „jídlem do ruky“ musí rychle reagovat na zákaznické trendy. Ty nám přiblíží manažerka pro rozvoj franšízové sítě Bageterie Boulevard a 360Pizza Markéta Krejčíková.
Zájemce o franšízové podnikání v gastronomii by nemělo minout spojení značek Bageterie Boulevard a 360Pizza. Letos začali dokonce konkurovat americkým fastfoodům na dálnicích.
Zdeněk Polášek a Martin Lehocký jsou již zkušení franšízanti. Ke dvěma franšízovým pobočkám Bageterie Boulevard přidali i jednu z konceptu 360Pizza.
Síť Bageterie Boulevard se neustále zvětšuje. Nové pobočky najdeme v Praze i v regionech.
Franšíza 360pizza se na našem trhu pomalu rozrůstá. Jaké podmínky musí uchazeči o licenci splnit?
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...