Skotský duch z Las Vegas

Tilted Kilt je franšízová síť sportovních hospod a barů, které kromě televizních obrazovek lákají na keltské motivy a jídla, a to včetně tradičních skotských kiltů na číšnících a servírkách. První podnik Tilted Kilt byl otevřen v roce 2003 v Las Vegas. Záměrem majitelů konceptu bylo vytvořit pro hosty jedinečnou nabídku nápojů a jídel, odkazující ke kultuře starých Keltů. Restauraci nejvíce proslavili po celém světě číšníci a servírky oblečení jako Tilted Kilt Girls & Boys.
V nabídce mají restaurace Tilted Kilt na tucet jídel pro konzervativnější i moderní Američany, nechybí irská a skotská národní kuchyně. K pití svým hostům nabízí na 30 druhů točeného i lahvového piva. V duchu typických sportovních barů jsou hospody vybaveny samozřejmě obřími LED obrazovkami, aby návštěvníci mohli v klidu a pohodlí celé noci i dny sledovat utkání, zápasy a závody ve svém oblíbeném sportu.
Uspějí jen zkušení a informovaní
Koncept Tilted Kilt se rychle rozrostl po celých Spojených státech. "Hledáme nové partnery mezi výkonnými marketingově orientovanými firmami, které mají zkušenosti z oblasti pohostinství. Uchazeči by měli mít také solidní logistiku a spolehlivý dodavatelský řetězec. Musí být každopádně dobře obeznámeni s místním trhem," říká generální ředitel společnosti SHR William Edwards, který má na starosti expanzi značky do střední Evropy. Bar by měl mít rozlohu 450 až 900 m2.
Držitel exkluzivní licence, který bude mít zájem o místní výhradní práva na provoz restaurací, stráví pět týdnů tréninkem v sídle společnosti v Arizoně. Jeho nejbližší tým na stejném místě stráví poslední týden před otevřením nové pobočky. Kromě zaškolení Tilted Kilt poskytuje partnerům on-line podporu a nabízí materiály pro reklamu v médiích. Prvotní investice se odhaduje na 1 milion amerických dolarů a zahrnuje i náklady na zprovoznění podniku.
Zobrazit v katalogu franšíz




















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Franšíza s pracovními oděvy je na trhu už více jak 5 let. Petra Tománková, manažerka pro rozvoj, přibližuje, pro jaké podnikatele je koncept vhodný.
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Dánská značka City Calendar míří na český trh a hledá partnery pro expanzi. Zaměřuje se na tvorbu, výrobu a distribuci originálních lokálních adventních kalendářů s vouchery.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...