Zachutnají bagety i Rusům?

"Franšízing bych přirovnal ke sportu. Hrajete na přesně vytyčeném hřišti. To je však dostatečně velké, abyste na něm mohli předvést vše, co umíte," tvrdí Stanislav Novotný, jeden z franšízantů sítě Bageterie Boulevard. Firma, s níž se rozhodl coby podnikatel spolupracovat, představuje podle svých zakladatelů výraznou, zajímavější a zdravější alternativu populárních amerických fastfoodů. Kromě jedinečného designu restaurací vyniká Bageterie Boulevard mezi konkurencí originální nabídkou. Menu připravují mezinárodně uznávaní šéfkuchaři, inspirující se francouzskou a italskou gastronomií.
Po celé ČR otevřela Bageterie Boulevard za více než 10 let dosavadního fungování 22 franšízových poboček. Od loňského října značka známá také pod iniciálami BB provozuje vlastní pobočku v německých Drážďanech. Tento rok mají následovat Lipsko a Berlín. "V současné chvíli stavíme již naši druhou provozovnu, která bude umístěna v atraktivním nákupním centru Mall of Berlin a k jejímu otevření dojde již v 1. kvartálu tohoto roku. Ostatní atraktivní lokace budou postupně následovat. Náš koncept vzbudil zájem i mezi významnými místními retailery," říká franchise partner manager Markéta Krejčíková. Spolu s Německem chce značka dobývat Rusko, následovat by měla Čína a Spojené státy.
Na jedné lodi ve spěchu a bez kompromisů
"Rusko rozvíjíme. A to především proto, že zde máme již zkušenosti, zázemí. Navíc jsme tam koupili továrnu, která je umístěna nedaleko Moskvy. A máme i velmi pozitivní ohlasy. Zatím to vše do sebe pomalu pasuje," přibližuje Krejčíková zahraniční plány. Mezitím síť bageterií nehodlá zapomenout ani na svou domovinu. "I v České republice nás čeká zajímavý rozvoj. Našim zákazníkům zpestříme jídlo na cestách pomocí drive. Otevřeme určitě i foodcourtové a kamenné provozovny. Kromě rozvoje stávajících franšízových partnerů, rádi přivítáme i nové zájemce o franšízu," říká Krejčíková.
Protože Bageterie Boulevard je podle firemního motta restaurace pro zaneprázdněného městského člověka, který i když pospíchá, nedělá kompromisy, základním požadavkem pro franšízu je město se 40 tisíci obyvatel. Franšízanti mají na výběr ze 6 druhů spolupráce podle velikosti provozovny, a jedním z typů provozovny je i prodej v rámci čerpacích stanic. Jaké podmínky musí franšízanti Bageterie Boulevard splňovat? "Kromě minimálního finančního zázemí musí mít určitě chuť do práce a reálná očekávání. My mu na oplátku kromě know-how, školení, otevřených cen za dodávku surovin a ostatního zboží pomůžeme i v situaci, kdy se mu nepodaří dosáhnout pozitivního cash flow i přestože plní veškeré podmínky řádného provozu své bageterie. V tu chvíli může požádat o odpuštění úhrady franšízového poplatku," doplňuije Markéta Krejčíková.
PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízy s „jídlem do ruky“ musí rychle reagovat na zákaznické trendy. Ty nám přiblíží manažerka pro rozvoj franšízové sítě Bageterie Boulevard a 360Pizza Markéta Krejčíková.
Zájemce o franšízové podnikání v gastronomii by nemělo minout spojení značek Bageterie Boulevard a 360Pizza. Letos začali dokonce konkurovat americkým fastfoodům na dálnicích.
Zdeněk Polášek a Martin Lehocký jsou již zkušení franšízanti. Ke dvěma franšízovým pobočkám Bageterie Boulevard přidali i jednu z konceptu 360Pizza.
Síť Bageterie Boulevard se neustále zvětšuje. Nové pobočky najdeme v Praze i v regionech.
Franšíza 360pizza se na našem trhu pomalu rozrůstá. Jaké podmínky musí uchazeči o licenci splnit?
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...