Bistra, která hýčkají úředníky

Bistra Home Office jsou určená pro střední vrstvu, a kromě prémiové kávy nabízejí svým zákazníkům čerstvé občerstvení. Koncept vychází z tzv. fast casual restaurací, které se v polovině 90. let objevily ve Spojených státech. Od roku 1999 počet těchto restaurací vzrostl po celém světě o 550 %, což je desetinásobné tempo oproti klasickým fast foodům. Koncept Home Office se nyní v některých pražských obchodních centrech objevil také ve formě kiosků, kde nabídku doplňuje o další sortiment příbuzná značka Fruitisimo.
Pokud se kiosky osvědčí, společnost ARNB s.r.o. je možná opět bude rozšiřovat prostřednictvím franšízantů. "Home Office letos budeme rozšiřovat pouze v případě, kdy se nám bude líbit nabídka obchodních prostor," říká development manager ve Fruitisimo group ČR Michal Příhoda. Klasický formát konceptu bistra Home Office® je přímo určený pro administrativní centra s velkým množstvím firem a kanceláří, a s vysokou každodenní frekvencí návštěvnosti.
Důležitá je dobrá viditelnost
Jak vypadá ideální franšízant? "Má reálná očekávání a vlastní představy o podnikání. Je obchodně a provozně zaměřený, se schopností efektivně řídit tým zaměstnanců," říká zakladatel Home Ofiice a Fruitisima Jan Hummel. Výhodou konceptu Home Office je typické omezení servisu při zachování co nejvyšší kvality pokrmů. Oproti fast foodům také restaurace nepoužívají mražené polotovary pro přípravu jídel. První bistro otevřela společnost pod značkou Home Office v roce 2014, v tuto chvíli se majitelé hodlají soustředit především na rozvoj sítě ovocných barů Fruitisimo. Potenciální nový franšízant by tak musel zaujmout zmiňovaným místem.
Optimální lokalitou pro nové pobočky Home Office jsou nerezidenční oblasti, v těsné blízkosti míst s vysokou frekvencí pohybu zákazníků, jako jsou kancelářské komplexy, úřady, vysoké školy, popř. obchodní centra a nádraží. Důležitá je dobrá viditelnost bistra a velké výlohy, díky nimž mohou zákazníci vidět dovnitř. Otevřít Home Office bistro je investice ve výši zhruba 2 až 2,5 milionů korun. Velikost vhodných prostor se pohybuje v rozmezí 60 až 150 metrů čtverečních podle velikosti a kapacity sezení.
Zobrazit v katalogu franšíz




















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Franšíza s pracovními oděvy je na trhu už více jak 5 let. Petra Tománková, manažerka pro rozvoj, přibližuje, pro jaké podnikatele je koncept vhodný.
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Dánská značka City Calendar míří na český trh a hledá partnery pro expanzi. Zaměřuje se na tvorbu, výrobu a distribuci originálních lokálních adventních kalendářů s vouchery.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...