Marvel ve službách značky DQ

Franšízová síť Dairy Queen představila v těchto dnech v USA svou speciální květnovou nabídku, inspirovanou pokračováním úspěšného sci-fi společnosti Marvel Strážci galaxie. Vanilková zmrzlina byla doplněna kousky karamelu a čokolády, a vzniklý nový ledový dezert - tzv. Blizzard® - má chuťově připomínat brownies. Dairy Queen se specializuje na chlazené produkty jako je zmrzlina, ovocné a ledové šťávy a nápoje, ovocné smoothies, ovocné poháry se zmrzlinou a mražené dorty různých chutí.
Rodinný rychlý servis v americkém stylu, doplněný o nabídku sladkostí a dezertů, působí na globálním trhu již téměř 80 let. Dairy Queen je tedy stejně stará jako Tina Turner, či Chuck Norris, a v USA je součástí národní stravovací kultury. Světově proslulé jsou právě její zmrzlinové dezerty nazývané Blizzard®, které konzumuje třeba Warren Buffet. Síť má celkem okolo sedmi tisíc franšízových restaurací ve Spojených státech amerických a 29 v dalších zemích, Evropa na jejím seznamu dosažených lokalit dosud chybí.
Ne rychlé, ale zábavné jídlo
V růstu Dairy Queen pomohlo kromě jiného rozšíření sortimentu, největší úspěch slaví koncept restaurací Grill & chill. Jídelní lístek DQ® tvoří chutné hamburgery (mezi nimi i nejznámější je Flamethrower Grill Burger®), kuřecí kousky, saláty, tortily a sendviče. Oproti klasickým fastfoodům v restauracích Diary Queen roznáší pokrmy ke stolům obsluha. Firmu prezentuje kromě jiného motto "Not fastfood, but fun food" (Ne rychlé, ale zábavné jídlo).
DQ® hledá partnery mezi silnými úspěšnými firmami a podnikateli, kteří již mají zkušenosti v odvětvích spojených s jídlem a pitím (gastronomie, stravování, maloobchod, distribuce), popřípadě v jiných, souvisejících oborech - obchodní řetězce, lékárny, kina, zábavní parky, hřiště, čerpací stanice, apod. Případný franšízant v ČR se musí připravit na následné povinné podepsání exkluzivní smlouvy na regionální zastoupení (Franchise Area Development). Investice za restauraci Grill & chill® je od 1,1 milionu dolarů, průměrný roční výnos na restauraci bývá v průměru 1,3 miliony amerických dolarů. Počáteční kapitálové investice jsou vždy závislé na podmínkách v konkrétním regionu.
Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Evropská síť provozoven zdravé varianty fast foodu Fruitisimo vznikla v České republice. Jejich růstu pomáhá i vzájemné sdílení zkušeností jednotlivých franšízantů.
Na Českém trhu se objevila nová ukrajinská franšíza se zajímavým konceptem fast foodu. Co může nabídnout v silně konkurenčním prostředí gastronomie?
Franšízant Honza Stopek vede dvě úspěšné pobočky s pizzou Vosíme. Na počátku stála debata u piva na téma vlastní podnikání.
Franšíza Trdlokafe s oblíbenou kombinací trdelníku a výběrové kávy roste v mezinárodním měřítku i v rámci České republiky. Koncept přilákal i investory z Venture Clubu.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Franchisové systémy je možno rozdělit podle různých kriterií, mimo jiné druhu know-how, druhu hospodářské činnosti či způsobu organizace systému.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...