Kebab z Košic poprvé v ČR

Zákazníkům nabízí Mr. Kebab samozřejmě několik druhů kebabů, ale také například různé varianty kuřecích, sýrových, bramborových, a hlavně zeleninových pochoutek. Koncept Mr. Kebab vznikl na Slovensku v roce 2005, kdy byla otevřena první pobočka v Košicích. Zakladatelem je Ľubor Lelovits, který si kebab oblíbil na cestách po zahraničí zejména pro jeho dostupnost a rychlou přípravu. Jeho cílem bylo následně vytvořit kvalitní produkt, dát mu příhodné jméno, a vytvořit korporátní identitu.
Po letech vývoje a testování konceptu Mr. kebab otevřel další pobočky v Košicích a Žilině. Nyní se objeví první franšízy i v České republice, a to v Kladně a Českých Budějovicích. „Plánujeme v Česku otevřít další tři nebo čtyři pobočky a do pěti let bychom chtěli otevřít minimálně 15 franšíz po celé republice,“ prozrazuje plány zakladatel a výkonný ředitel společnosti. Fastfoodovou síť Mr. Kebab bude v Česku pod masterfranšízovou licencí provozovat společnost Czech Retail Franchising s.r.o. Petra Kutíka a Ondřeje Šlechty, kteří již spolupracují se sítí ovocných barů Fruitisimo. Rozšířit působnost chce síť také na Slovensku.
Možnost partnerského úvěru
Mr. Kebab nabízí jako franšízor poradenství a podporu v marketingových aktivitách. Návratnost vstupních investic ve výši asi 2 milionů korun je podle vedení společnosti zhruba 2 až 3 roky. Co je nejdůležitější u potenciálního franšízanta? „Tah na branku, chuť pracovat a učit se něco nového, chuť podnikat, a to třeba i pro něj v nové oblasti. Všechno ostatní podstatné ho naučíme,“ vzkazuje Lelovits. V případě potřeby doplnění vstupního kapitálu je franšízantům otevřena i možnost partnerského úvěru.
Samotnou restauraci Mr.Kebab je možné provozovat ve třech variantách: v klasickém obchodním centru, jako samostatnou obchodní jednotku na frekventované ulici nebo jako exteriérový stánek. Základní licence konceptu Mr. Kebab stojí 10 tisíc euro, měsíční poplatky centrále za provoz poté 5 až 8 % z obratu franšízy. Franšízantůnm firma slibuje pomoci při hledání vhodných prostor, při smlouvání o nájmu, a při realizaci samotné pobočky a obchodů v začátčích podnikání.
PŘEČTI ČLÁNKY

Popularita kebabu je v posledních letech ve střední Evropě velká. Grilovaná kuřata zde zase mají tradici. Právě na to sází franšízor Mr. Kebab s novou značkou Pipi Grill.
„V současné nepředvídatelné době bych jako začínající podnikatel dal přednost franšíze před nezávislostí," říká Lubor Lelovits, franšízor Mr. Kebab.
Fastfoodové franšízy jsou v kurzu. Pro mnohé představují šanci na rozjetí byznysu v gastrooboru. Jednou ze značek, které chtějí uspět i u nás, je Mr. Kebab.
„V Česku stále hledáme master-franšízanta, hlásit se však mohou i zájemci o provozování jedné pobočky Mr. Kebab," říká majitel a zakladatel této sítě Ľubor Lelovits.
Na domácím trhu pozice franšízy Mr. Kebab sílí. Podaří se jí uspět i u nás?
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Opustila kancelář, aby se naplno věnovala vzdělávání. Dnes Veronika Bubeníková vede úspěšnou pobočku Školy Populo v Olomouci a pomáhá dětem i dospělým k lepším výsledkům.
„Prodávající by měl oslovovat kolemjdoucí a být přátelským průvodcem prodejem. Na tom je náš byznys postavený,“ říká master-franšízant Tiroler pro ČR Adam Červenka.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Aktuální dění kolem McDonald´s a KFC ukazuje, že potenciál pro rozvoj mají menší města se strategickou polohou. Ve Znojmě nedávno otevřeli pobočky hned vedle sebe.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...