McDonald’s mezi pizzeriemi

Její restaurace voní po uhelné peci, tamní pizza má skvělou pověst pro svou jedinečnou chuť a křupavou "kůrku". Jedna z nejoceňovanějších pizzerií v USA byla otevřena v roce 1990 pod mostem v Brooklynu v New Yorku, poznávací značkou firmy jsou především cihlové pece, v nichž Grimaldiovi pečou své proslulé slané italské koláče. Součástí tajného receptu je navíc ručně vyráběná mozzarela, stejně jako původní tomatová omáčka.
Každá návštěva pizzerie Grimaldi je navíc výjimečným zákaznickým zážitkem i proto, že již od počátků podnik připravuje pizzu přímo před zraky hostů. Nabídku restaurací, jejichž oblíbeným hostem býval třeba Frank Sinatra, doplňují prémiová vína. V současnosti jich působí na mezinárodním trhu více než 50. Značka hodlá ale expandovat na mezinárodní úrovni. Vybraný obchodní partner značky Grimaldi´s Pizzeria v ČR může aktuálně získat exkluzivní licenci.
Dokonalá znalost místního trhu
Restaurační síť Grimaldi´s Pizzeria zastupuje v regionu střední a východní Evropy firma Edwards Global Services (EGS). Mezi požadavky pro navázání spolupráce s ní patří možnost zajištění vhodné nemovitosti a dokonalá znalost lokálního trhu. Pizzerie Grimaldi´s jsou vlastněny a provozovány výhradně jako rodinný podnik. Vybraný tým tak zajišťuje podporu partnerům v rámci mezinárodní expanze. Počáteční kapitál na získání licence a otevření minimálně 2 pizzerií na daném území se pohybuje v rozmezí 1, 5 – 3 milionů dolarů.
Licenci mohou získat i firmy z oblasti realit, developeři nebo vývojáři a provozovatelé nákupních center a malobchodů. Podmínkou je například znalost a přístup k dodávatelským řetězcům, či schopnost zajistit a řídit dostatečně kvalifikované zaměstnance. Kromě Evropy hodlá značka expandovat v následujících 5 letech v jihovýchodní Asii, Jižní Americe, Střední Americe, Mexiku, Kanadě a Austrálii.
Zobrazit v katalogu franšíz




















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Franšíza s pracovními oděvy je na trhu už více jak 5 let. Petra Tománková, manažerka pro rozvoj, přibližuje, pro jaké podnikatele je koncept vhodný.
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Dánská značka City Calendar míří na český trh a hledá partnery pro expanzi. Zaměřuje se na tvorbu, výrobu a distribuci originálních lokálních adventních kalendářů s vouchery.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...