Kávu nabídneme řidičům i lyžařům

Chystáte k otevření nové franšízy, kde a kdy?
Na konci srpna otevřeme již 7. kavárnu v Praze. Bude jen pár kroků od stanice metra B – LUKA. Jen pár dní na to otevřeme zrekonstruovanou kavárnu CrossCafe Anděl. Rekonstrukcí docílíme zrychlení obsluhy a zvýšení počtu míst k sezení. V říjnu v Hradci Králové otevřeme historicky první CrossCafe Drive.
Je to náš zcela nový koncept pro řidiče, kterým chceme dopřát perfektně připravenou kávu na cestu. Samozřejmě tu bude špičkový pákový kávovar, takže kvalita kávy bude na stejné úrovni, jako v kavárně. Během startu lyžařské sezóny otevřeme pak kavárnu v Železné Rudě, kde nabídku přizpůsobíme sportovcům i rekreantům.
Prošel váš koncept za poslední rok nějakými změnami?
Uplynulých 12 měsíců přineslo řadu změn. Velmi významná změna se dotkla používaných technologií. Všechny kavárny jsme vybavili vysoce kvalitními pákovými kávovary od italského výrobce s mnohaletou tradicí. Jednalo se o investici do zvýšení kvality v řádech milionů korun. Tahle změna se neobešla bez kompletního proškolení a certifikace více jak 200 baristů. S tím, jak roste velikost firmy a očekávání zákazníků, souvisela i potřeba změny vnitřní struktury naší centrály.
Umožňujete také otevření sekce CrossCafé v prostoru jiné kavárny, jaké jsou pro tento případ stanovené podmínky spolupráce?
Vítáme zájem o přerod existující kavárny do CrossCafe. Výhodou jsou zkušenosti franšízanta s provozováním kavárny. Podmínky jsou stejné, jako při otevírání zcela nové kavárny – vhodná poloha kavárny, dostatečný prostor a osoba franšízanta. Tento postup je vhodný pro zavedené kavárny, které cítí prostor k růstu prostřednictvím spojení se silnou značkou. Franchisant čerpá výhody plynoucí ze značky, zkušeností a podpory franchisora. Náklady se pohybují obvykle kolem 500 tisíc korun.
Připravujete také nový koncept, kdy by měl začít platit a čeho se změny budou týkat nejvíce?
Jak jsem již zmiňoval, první vlaštovkou bude CrossCafe Drive, který otevřeme v letos v říjnu. Hlavní změna je velikost kavárny a zaměření na prodej kávy a jídel s sebou. Pro zájemce o franšízu je to příležitost realizovat své podnikatelské plány s výrazně nižší vstupní investicí a nepřeberným množstvím prostoru, kam se bude taková kavárna hodit.
PŘEČTI ČLÁNKY

„Franšízová síť kaváren CrossCafe umí pomoci těm, kteří chtějí začít kavárenský byznys,“ říká ředitel společnosti Mgr. David Štangler.
Franšíza CrossCafe během prvního půl roku dále expandovala. Mimo jiné otevřela již osmou pobočku v Plzni, jejíž součástí je i koncept CrossShop.
Tak nějak by se dal popsat rozvoj franšízové sítě CrossCafe na konci letošního roku. Nové kavárny mají v Plzni i Hradci Králové.
Mít vlastní kavárnu je snem mnoha lidí toužících po podnikání v gastronomii. S franšízou není tento sen nesplnitelný, třeba díky CrossCafe.
Absence zahraničních turistů, studentů i lidí z kanceláří, to vše přimělo franšízový koncept CrossCafe uzavřít všechny pražské kavárny. V regionech se chce rozvíjet dál.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...