Počáteční investice do konceptu je asi 400 tisíc korun na zařízení provozovny a dalších 190 tisíc stojí franšízová licence.
Úterý
17.10.2017
Rakouská finanční poradenská franšízová síť MBI kromě expanze do ČR připravuje i produkty pro franšízanty cizích značek.
 

Jiiž více než čtvrt století působí ve střední Evropě původně rakouská finanční poradenská společnost MBI. Licenci na provozování franšízového konceptu vlastní pro ČR, SR a Maďarsko 1. brněnská servisní a správní s.r.o. Aktuálně se firmě daří expandovat především do Maďarska, kde v tuto chvíli vlastní již 4 franšízové pobočky, dalších 7 jich pak provozuje také na Slovensku. Své franšízanty v ČR společnost MBI stále hledá, k přechodu na franšízy připravuje také 6 vlastních českých poboček. Ty jsou ale již obsazené.

"Pro nás je v podstatě lépe dosažitelné v tuto chvíli spíše Maďarsko a Slovensko, na Českou republiku se hodláme při hledání nových franšízantů soustředit až v 1. pololetí roku 2018," říká jednatel MBI Igor Minjarík. Franšízanti MBI se stávají součástí systému vzdělávání v oblasti financí, lifestylu, komunikace s klienty, a získávají například široké portfolio produktů od evropských i světových produktových partnerů. Do těch by nově podle Minjarika měly patřit také speciální produkty, určené pro franšízanty libovolné značky.

Produkty i pro cizí franšízanty

"Připravujeme speciální projekty pro franšízanty, které by jim měly pomoci při změnách evropské legislativy tak, aby na svém byznysu netratili. Více se chceme jako firma zaměřit v zákaznické oblasti na investice. I v tomto směru pak cílíme speciálně na franšízové partnery obecně, jimž chceme stejně jako klasickým klientům nabídnout investiční produkty skrze nové partnery," vysvětluje Minjarik. Do portfolia MBI patří například trvalá podpora franšízového managera a headoffice, odborná podpora v řešení obchodních případů, či centrální webová prezentace s možností prezentovat se i samostatně.

Co značka MBI požaduje od svých vlastních franšízantů? Především důsledné podnikatelské myšlení a chování, vysoké nasazení a cílevědomost, osobní angažovanost a schopnost motivovat, osobní integritu a spolehlivost. Kromě franšízového manuálu se všemi důležitými informacemi získá nový franšízant kompletní MBI Store, obdrží také veškeré marketingové materiály, které ho mají podpořit během kariéry. Na prostor nenáročný koncept nabízí multifunkční a efektivní využití MBI Storu pro jednání s klienty i pořádání eventů a konferencí.