Pizza a burgery od Amici

V únoru se otevře franšíza české gastronomické značky v Třebíči, na přelomu února a března pak přibydou další v Bystrci a Ivančicích. Franšíza v Líšni je ve výstavbě. V tuto chvíli hledá Amici zájemce také pro pobočku v Jihlavě, v hledáčku pro nadcházející měsíce má také Hanou, konkrétně města Olomouc, Přerov a Prostějov. Podle vedení franšízové sítě jsou to vše lokality, které splňují veškeré podmínky pro úspěch konceptu Amici, tedy spádové oblasti alespoň s 50 tisíci obyvateli a velkou poptávkou po kvalitním „fast casual“ stravování.
"V Amici počítáme s dalšími franšízami i v budoucnu, proto máme připravený také dlouhodobější plán rozvoje. Olomouc a okolí jsou blízko Brna, takže můžeme novým partnerům osobně pomoci s rozjezdem nových poboček. Rozhodně se však nebráníme rozšíření do dalších českých měst, rádi bychom se objevili také v Praze, ať i tam mohou milovníci burgerů a pizzy ochutnat naše jídlo,“ nastínil další plány spolumajitel Roman Zajíc.
High tech pro zákazníky
Amici se snaží dbát na technologická řešení a vylepšuje svůj software na základě sledování nastupujících trendů, kdy aktuálně online probíhá tři čtvrtě objednávek. Díky online nástrojům mají zákazníci Amici k dispozici například mapu s pozicí kurýra, který veze jejich objednávku. High tech šetří podle centrály Amici náklady, a optimalizuje provoz kuchyní.
S obchodními partnery se centrála dělí také o moderní receptury, založené na kvalitních surovinách. Jak si založit vlastní pobočku Amici? „Partnerům nabízíme tři typy spolupráce. Prvním je pouze kuchyně s rozvozem, druhým typem je kuchyně s bistrem bez rozvozu, třetím typem je kuchyně s bistrem i rozvozem. Který typ si vybere, záleží jen na něm, průměrná pořizovací cena franšízy se pohybuje kolem 1,5 milionu korun,“ dodává Roman Zajíc.
Zobrazit v katalogu franšíz




















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Franšíza s pracovními oděvy je na trhu už více jak 5 let. Petra Tománková, manažerka pro rozvoj, přibližuje, pro jaké podnikatele je koncept vhodný.
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Dánská značka City Calendar míří na český trh a hledá partnery pro expanzi. Zaměřuje se na tvorbu, výrobu a distribuci originálních lokálních adventních kalendářů s vouchery.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...