Více franšíz, vyšší zisk

Koncem roku 2016 společnost YUM! Brands oznámila globální strategii, podle které by měly přejít všechny restaurace KFC, Pizza Hut a Taco Bell do rukou franšízantů. Při pohledu na konec třetího čtvrtletí roku 2017 byla strategie úspěšná. Na 95 % restaurací nyní provozuje YUM! Brands prostřednictvím franšízového systému, zatímco v roce 2015 to bylo 77 %.
Od ledna do konce září 2017 převedla společnost YUM! Brands do rukou franšízantů 574 restaurací. Z toho 143 franšíz působí nyní pod značkou KFC, 245 jich patří značce Pizza Hut a 186 k síti Taco Bell. V posledním čtvrtletí 2017 pak převedla společnost na franšízanty dalších 209 restaurací, které předtím vlastnila a provozovala sama. Nejvíce tentokrát přibylo franšíz Taco Bell (91), následovalo KFC (72), třetí zůstala tentokrát Pizza Hut (46).
Zlepšování standardů sítě a nárůst zisků
Rozšířený franšízový obchodní model by měl podle YUM! Brands přinést bezkonkurenčně vyšší míru růstu, výnosů i zisků. S rostoucím podílem franšízových restaurací se vlastníkovi všech tří značek totiž daří snižovat vlastní náklady a kapitálové investice či úvěrové závazky. Na druhou stranu pak franšízy pro společnost představují stabilní zdroj dalších příjmů, což opět vede je zvyšování zisku YUM! Brands. I proto se firma hodlá zaměřit v budoucnu na inovaci a zlepšování standardů celé franšízové sítě.
Finanční výsledky za třetí čtvrtletí roku 2017 ukazují, že YUM! Brands je skutečně na správné cestě k dalšímu růstu, také provozní zisk vzrostl o 11 %. Kromě toho došlo k nárůstu počtu nových restaurací, celkem o tři procenta. Mezi významné partnery YUM! Brands ve střední a východní Evropě patří polská AmRest Holdings SE. Nedávno padlo rozhodnutí, že AmRest převezme také 42 restaurací KFC ve Francii, a do konce roku 2023 by tam měla vybudovat a zprovoznit dalších 150 franšízových poboček. V České republice je výhradním provozovatelem restaruací KFC a neposkytuje další sub-licence jednotivým partnerům.
Zobrazit v katalogu franšíz




















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Dánská značka City Calendar míří na český trh a hledá partnery pro expanzi. Zaměřuje se na tvorbu, výrobu a distribuci originálních lokálních adventních kalendářů s vouchery.
Franšíza s pracovními oděvy je na trhu už více jak 5 let. Petra Tománková, manažerka pro rozvoj, přibližuje, pro jaké podnikatele je koncept vhodný.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...