Patentovaná franšíza
K tomu, aby byl gastronomický koncept úspěšný, musí umět zákazníky zaujmout originální myšlenkou. Právě takové kritérium naplňuje restaurace Výtopna, která láká zákazníky na netradiční obsluhu ve formě vláčků vozící objednané nápoje až ke stolu. Firmě se podařilo otevřít zatím největší restauraci v obchodnicky atraktivní lokalitě pražského nákupního centra Palladium, kde najde místo 400 hostů. „Výhodou našeho konceptu je, že máme několik patentem chráněných nápadů a užitných vzorů, které franšízantům garantují trvalou exkluzivitu a charakteristický ráz restaurace,“ popisuje atraktivitu konceptu jeho majitel Petr Fridrich.
Kromě exkluzivity konceptu díky patentům spočívá podle Petra Fridricha výhoda i v přitažlivosti pro velké množství zákazníků, což příznivě ovlivňuje období návratnosti investice. Zájemci o franšízovou licenci musí mít na zprovoznění restaurace okolo pěti milionů korun, které pokrývají náklady na stavební úpravy a vybavení. Doba návratnosti je přitom tři roky a více podle velikosti restaurace. Centrála poskytuje plnou asistenci při vytváření projektu a partneři se mohou na vedení obracet v průběhu celé doby trvání licence. „Samozřejmostí je i poskytování servisu pro modelovou železnici a její software,“ komentuje podporu pro franšízanty Petr Fridrich.
Podmínkou pro udělení licence je volba vhodného místa, na jehož výběru centrála s franšízanty spolupracuje. Výtopna hledá momentálně partnery pro města nad 30 tisíc obyvatel a krajská města, jako například Karlovy Vary, České Budějovice nebo Jihlava. Vedení firmy by ale rádo s konceptem proniklo i do zahraničí. „Na Slovensku registrujeme zájemce, proto by se v budoucnu mohla restaurace naší značky objevit i v některém větším slovenském městě,“ odhaluje vyhlídky na zahraniční expanzi Petr Fridrich s tím, že franšízanti by se kromě kapitálové vybavenosti měli osobně angažovat v provozu, měli by mít dostatečné organizační schopnosti a ideálně i vlastní zkušenosti s podnikáním v gastronomii.

Zobrazit v katalogu franšíz





















PŘEČTI ČLÁNKY

Světová franšízová síť do roku 2025 vstupuje s technologickými novinkami a pokračuje v růstu sítě.
Evropská síť provozoven zdravé varianty fast foodu Fruitisimo vznikla v České republice. Jejich růstu pomáhá i vzájemné sdílení zkušeností jednotlivých franšízantů.
Na Českém trhu se objevila nová ukrajinská franšíza se zajímavým konceptem fast foodu. Co může nabídnout v silně konkurenčním prostředí gastronomie?
Franšízant Honza Stopek vede dvě úspěšné pobočky s pizzou Vosíme. Na počátku stála debata u piva na téma vlastní podnikání.
Franšíza Trdlokafe s oblíbenou kombinací trdelníku a výběrové kávy roste v mezinárodním měřítku i v rámci České republiky. Koncept přilákal i investory z Venture Clubu.
Nejčtenější

Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Radka Vajo vede úspěšnou pražskou pobočku Century21 ve Zlatnické ulici v Praze. Jak se jí povedlo rozjet vlastní franšízu?
V samotném franchisingu je několik základních pojmů, které by měl znát každý, kdo se o tento způsob podnikání alespoň trochu zajímá.
Franchisové systémy je možno rozdělit podle různých kriterií, mimo jiné druhu know-how, druhu hospodářské činnosti či způsobu organizace systému.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...