Pohlcená polská Telepizza
V Polsku se tak holding AmRest stal vlastníkem všech 107 restaurací značky Telepizza, z nichž drtivou většinu provozují franšízanti této značky. Z oficiálního sdělení AmRestu vyplývá, že společnost má zájem začlenit všechny zaměstnance a franšízanty Telepizzy do svého týmu. Jak tomu nakonec bude, ukáže čas. Koupí 100 % podílu v této franšízové síti se stal AmRest lídrem v segmentu pizzerií v Polsku.
Vzhledem k tomu, že původem franšízová síť Telepizza působí i v dalších zemích, kde svůj byznys buduje také AmRest, můžeme jen odhadovat, zda i v těchto zemích nemůže k podobné akvizici dojít.
Od loňského roku působí Telepizza i v České republice, když koupila většinový podíl v původní české společnosti Forty’s Pizza Jakuba Šlezara, který se stal zároveň držitelem národní licence Telepizzy. To, zda se podobný obchod chystá i v České republice odmítl komentovat.
Se svými 1 500 pobočkami ve 20 zemích světa se Telepizza řadí mezi největší globální společnosti na výrobu, prodej či rozvoz pizzy v Evropě. Na 60 % poboček je po celém světě provozováno formou franšízingu. Na jaře letošního roku se španělská skupina Telepizza Group stala vlastníkem franšízové licence americké značky Pizza Hut a přebírá zodpovědnost za její rozvoj na území Latinské Ameriky (bez Brazílie), Karibiku, Španělska, Portugalska a Švýcarska. Partnerství, které obě strany označují za mezník, předpokládá, že v příštích 10 letech Telepizza otevře 1 300 nových franšízových jednotek Pizza Hut, v následujících 20 letech by to mělo být již 2 500 nových franšíz.

PŘEČTI ČLÁNKY

„Pro náš růst je klíčové, abychom měli ty správné franšízanty,“ říká Michal Příhoda, výkonný ředitel Fruitisimo Group. Síť loni překonala tržby půl miliardy korun a expanduje dál.
Franšízová síť s více než 200 pobočkami se úspěšně rozvíjí v zemích Evropy. Aktuálně hledá dlouhodobé partnery pro vstup na český trh.
Franšízová síť UGO sází na inovace, vyváženou nabídku a partnery zapojené do každodenního provozu. Růst obratu o 160 % odráží stabilní rozvoj sítě.
Jak si vede Coffeeshop Company od doby, co si vzala vedení nazpět centrála ve Vídni? Díky nižším nákladům chce oslovit nové franšízanty a rozšířit síť v zemích V4.
Franšízový koncept BodyBody spojuje moderní technologie a zdravý životní styl. Zájemcům otevírá možnost rozjet vlastní studio i v menších městech.
Nejčtenější

Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Značka DepilConcept staví na opakované návštěvnosti a šetrné depilaci bez bolesti. Salony má už v Praze, Brně i Zlíně a dále roste.
„Prodávající by měl oslovovat kolemjdoucí a být přátelským průvodcem prodejem. Na tom je náš byznys postavený,“ říká master-franšízant Tiroler pro ČR Adam Červenka.
Aktuální dění kolem McDonald´s a KFC ukazuje, že potenciál pro rozvoj mají menší města se strategickou polohou. Ve Znojmě nedávno otevřeli pobočky hned vedle sebe.
Opustila kancelář, aby se naplno věnovala vzdělávání. Dnes Veronika Bubeníková vede úspěšnou pobočku Školy Populo v Olomouci a pomáhá dětem i dospělým k lepším výsledkům.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...