80 za 5 let/ / Společnost Partners začala budovat síť kamenných bankovních a poradenských poboček Partners market v roce 2013. Dnes jich je na trhu 80. Vizí společnosti je mít po celém Česku více jak 200 franšíz.
Středa
16.01.2019
Obrat franšízových poboček Partners market loni dosáhl 300 milionů Kč. Část z nich letos rozšíří nabídku služeb díky spolupráci s Next Reality.
 

Během druhé poloviny loňského roku se síť bankovních a poradenských poboček Partners market rozrostla o 10 nových míst. V současnosti jich tak na trhu funguje 80. Během letoška chce společnost Partners, která za franšízovou sítí stojí, otevřít dalších 20. „Franšízy zůstávají jedním z drajvů růstu Partners. Jde o ověřený a výsledky prověřený byznysový model s nadstandardní ziskovostí,“ říká generální ředitel Partners Petr Borkovec s tím, že růst průměrného obratu na všech pobočkách činí ročně více než 30 %. V předchozích letech podle vyjádření společnosti činil měsíční obrat nejlepších poboček až 720 tisíc korun.

Novinkou pro rok 2019 je navázání spolupráce s českou realitní společností Next Reality. „Vnímáme, že s realitním trhem máme synergii, na druhou stranu jsme nikdy nechtěli, aby se naši poradci přímo zabývali realitami,“ vysvětluje Borkovec s tím, že spolupráce s třetí největší realitní sítí dává vedení Partners smysl jak z byznysového hlediska, tak i z pohledu shodných lokalit. Jednotlivé pobočky Partners market a Next Reality budou působit na jednom místě, fungovat ale budou samostatně.

Výhody takové spolupráce vidí i generální ředitel Next Reality Robert Hanzl, a to hned ve dvou rovinách. Díky ní totiž budou moci realitní makléři nabídnout klientům komplexní služby. Kromě koupi nemovitosti jim takto propojený systém může pomoci zajistit i její financování a pojištění. „Pokud budou mít klienti Partners zájem prodat nemovitost, budou jim moci finanční poradci doporučit prověřeného seniorního realitního makléře z naší společnosti,“ doplňuje Hanzl. Finanční poradci Partners pak budou moci klientům doporučit cestu, jak zhodnotit finance získané prodejem.

Druhá rovina spolupráce pak podle Hanzla bude přínosem pro poradce a makléře obou společností. Přinese jim totiž profit plynoucí z dalšího finančního poradenství pro Partners a rozšíření nabídky nemovitostí v Next Reality. Další významnou kapitolou rozvoje obou společností by pak mělo být bude budování dalších franšízových poboček po celé České republice, které budou zajímavou podnikatelskou příležitostí.


Velká i menší města / Se svými franšízami míří Partners markety do měst s více jak 10 tisíci obyvateli. Zájemce o franšízu musí pro začátek disponovat kapitálem ve výši zhruba 600 tisíc korun na pokrytí provozu pobočky během prvních 6 měsíců.