Ideální franšízant / Franšízant OK Point by měl mít za sebou minimálně středoškolské vzdělání. Podmínkou je pak jeho bezúhonnost a také dostatečný vstupní kapitál na rozjezd podnikání. Vzdělání v ekonomickém oboru je výhodou, nicméně díky systému školení franšízantů se i lidé „mimo obor“ mohou naučit vše potřebné a dosáhnout úspěchu. Bratři Berbrovi jsou toho důkazem.
Pátek
06.09.2019
Již druhou pobočku zprovoznil Broker Consulting se svým franšízovým konceptem ve v Ostravě. Celkem jich ve spolupráci s mBank otevřel již 45.
 

Majiteli této pobočky se stali bratři Aleš a Marek Berbrovi, kteří jsou již zkušenými franšízanty tohoto konceptu. Společně totiž vlastní ještě další dva OK Pointy, a to v Třinci a Frýdku-Místku. „Sourozenci Berbrovi patří k našim nejúspěšnějším franšízantům, první OK Point otevřeli na začátku roku 2017 a po dvou a půl letech provozují tři pobočky. Jejich úspěch je o to obdivuhodnější, že neměli předchozí zkušenosti z oblasti financí či realit,“ komentuje Radim Štantejský, manažer projektu OK Point Broker Consulting.

Počet provozovatelů, kteří vlastní a provozují více než jeden OK Point, se v rámci této sítě rozrůstá. Celkem tři pobočky má kromě Berbrových také franšízantka Jitka Přibylová, a to v Praze. Franšízant Lukáš Kubík má jeden v Ostravě a druhý v Olomouci a Petr Šeremeta provozuje OK POINTy v Ústí nad Labem a v Teplicích. „Už když jsme uvažovali o franšízovém podnikání, šli jsme s bratrem do toho s představou, že chceme vybudovat síť poboček. A právě koncept OK Point nás nadchnul mimo jiné právě touto možností,“ uvádí Aleš Berbr, franšízant OK Pointu. „Velmi jsme na konceptu také kvitovali to, že není zaměřen jen na jeden obor, ale nabízí právě kombinaci financí a realit,“ dodává jeho bratr Marek.

V současné době má značka OK Point již zastoupení ve všech 14 krajích České republiky. Nejvíce poboček, a to 11, je v hlavním městě, tři má Brno a po dvou Plzeň a od září i Ostrava. V rámci Česka je však stále prostor pro nové franšízové partnery, kteří by svou budoucnost chtěli s konceptem OK Point spojit. Příležitost pro otevření vlastního OK Pointu jsou nyní například v Praze, Hodoníně, Břeclavi, Kutné Hoře a dalších městech.

Za franšízovým konceptem stojí společnost Broker Consulting, na jejímž obratu se OK Pointy podílí 15% podílem. OK Pointům se daří také v oblasti realitních služeb, jejich podíl na celkových realizovaných realitních obchodech v prvním pololetí letošního roku dosáhl podílu 23 %. Úspěšnou oblastí jsou i firemní úvěry a úvěry pro společenství vlastníků jednotek a bytová družstva. Ukázalo se, že právě pro ně jsou pobočky této sítě vhodnými obchodními místy, v nichž se sjednává 38 % všech firemních úvěrů Broker Consulting.


Finance na rozjezd / Investice nutná na rozjezd nové pobočky pro franšízanta činí minimálně 300 tisíc Kč. Pokud by chtěl zájemce o licenci investici financovat prostřednictvím úvěru, společnost Broker Consulting mu jako franšízor nabízí možnost úvěru až do výše 1 milionu Kč za zvýhodněných podmínek.