Díky franšíze se cítím sebejistě

Žena v mužském oboru / „Ráda se učím novým věcem, a obzvlášť od mužů. Jejich racionální náhled na věc využívám nejen v pracovním, ale i osobním životě. Práce v mužském oboru je tak pro mne velmi příjemná,“ říká Olga Landová, franšízanta sítě Benzina.
pondělí
04.11.2019
Stabilizovat pracovní tým a věnovat se studiu MBA, takové jsou plány Olgy Landové, majitelky firmy Market Point, která provozuje tři čerpací stanice Benzina.
 

Kde se vzalo rozhodnutí spojit svoje podnikání se značkou Benzina a stát se provozovatelkou hned několika čerpacích stanic této sítě?
K tomuto podnikání mne přivedla doslova náhoda, i když se zřejmě shodneme, že náhody asi opravdu neexistují. Nyní s odstupem času by se dalo až říci, že jsem byla ve správný čas na správném místě. Zpočátku jsem necelý rok provozovala pouze jednu čerpací stanici, ale po získání zkušeností jsem už neměla obavy přijmout další výzvy v podobě vyššího počtu provozoven. Musím konstatovat, že je to stále, i po těch všech letech, obrovská pracovní zkušenost, za kterou jsem nesmírně vděčná.

S Benzinou spolupracujete na bázi franšízingu. Co vidíte jako hlavní výhodu takto nastavené spolupráce?
Zásadní je pro mě určitě podpora společnosti, která je současně i mým obchodním partnerem. Jsem člověk, který ctí pravidla nejen v pracovním, ale i osobním životě. Pro mě je tedy tato forma podnikání asi ta nejkomfortnější zóna, ve které se cítím velmi sebejistě. Také se domnívám, že získávání veškerých zkušeností touto formou je mnohem snazší.  

Jak se Vám, jako ženě podniká v tomto převážně mužském byznysu?
Pokud budu mohu být upřímná, je to zřejmě to nejlepší, co se mi mohlo v pracovním životě přihodit. Ráda se učím novým věcem, a i když to možná bude znít zvláštně – od mužů o to raději. Jejich racionální náhled na věc využívám nyní už i v osobním životě, dokonce i ve výchově svého syna, kterého díky svým zkušenostem lépe chápu a vnímám jeho potřeby. Rozdílnost pohlaví a postoje s tím spojené jsou nezbytnou součástí našich životů, takže pro mne jakožto ženu, občas není na škodu nahlížet na věci mužskou optikou, která nabízí zajímavý úhel pohledu.

Jaké jsou Vaše další podnikatelské plány?
Momentálně mám jediný cíl, a to stabilizovat svůj pracovní tým. V současné, pro zaměstnance, velmi komfortní době, je to velmi diskutované a prozatím neřešitelné téma, které neopouští žádný zaměstnavatel. Moje momentální pozice tedy není příliš příznivá pro další plány, a tak i přesto, že jsem se rozhodla pro ugrade svého vzdělání v podobě dosažení MBA titulu, budu velmi vnitřně vděčná, pokud se mi do zahájení semestru povede doslova malý zázrak, a to dosažení plného počtu zaměstnanců tak, abych mohla svoji práci dělat kvalitně a dle svých představ a samozřejmě současně i studovat.

Se svou společností jste uspěla v projektu Ocenění Českých Podnikatelek. Co pro Vás tento úspěch znamená? 
Tohle je otázka, na kterou velmi ráda odpovím a opět jediným, pro mne zásadním slovem – štěstí. A pak bych mohla samozřejmě dále pokračovat – satisfakce, zadostiučinění, ale do toho jediného mnou voleného slova se schová úplně vše – roky tvrdé práce a sebeopomíjení, protože každá žena v tomto projektu je také manželka, partnerka, matka a třeba už i babička. Všechny víme, co kromě práce my ženy ještě zvládáme. Proto, když nebudu diplomatická a praktická ve své odpovědi, ale jen lidská a osobní, jsem prostě šťastná. Šťastná, že Helena Kohoutová založila společnost a věnuje svoji energii a péči projektu, který ženám podnikatelkám připomíná každý rok, že takto pracovat má nejen smysl, ale je tady také někdo, kdo je v jejich úsilí podpoří a za jejich práci, v krásné atmosféře galavečera, vyzdvihne a ocení. Pro mne to byla rozhodně velká životní událost a nový hnací motor do budoucna, za který moc děkuji.


Léta praxe / Olga Landová provozuje jako franšízantka tři čerpací stanice Benzina. Všechny se nachází ve Šluknovském výběžku.

Populární na fóru

Česko jako domov pro nové značky

Blbost. Bylo jich skoro dvojnásobek. Viz https://www.retailguide.cz/cs/38-novych-znacek-na-ceskem-trhu/

1 komentář(e)
posledni 08.02.2023
Běžná výše poplatků

Dobrý den, poplatky se vždy stanovují individuálně dle finančních výsledků a výnosnosti daného konceptu, mohou to být % od 2-10% nebo fixní poplatky nebo kombinace...

2 komentář(e)
posledni 28.02.2021
Běžná výše poplatků

Dobrý den, zajímalo by mě, jaká je běžná výše poplatků. Jedná se o neznámou firmu podnikající na poli zábavy, něco jako lasergame, VR, únikovky. Děkuji za...

2 komentář(e)
posledni 04.01.2021
Franšíza - co to je?

Taky bych chtěl začít podnikat a nemám s tím skoro žádné zkušenosti. O franchisingu jsem si dost přečetl a příjde mi to jako ideální start do podnikání pro...

1 komentář(e)
posledni 18.11.2019
Ochranné známky je třeba kontrolovat

Má někdo zkušenost s monitoringem ochranných známek? Našel jsem www.ipdefender.eu a je bezonkurenčně nejlevnější i se zdarma verzí do 3 ochranných známek a má...

1 komentář(e)
posledni 06.05.2019
Franchisingová smlouva

Sice jsou náležitosti trochu volnější, ale to může představovat výhodu i nevýhodu zároveň. Vždycky je na místě nechat si poradit od odborníků a mít jistotu,...

2 komentář(e)
posledni 30.11.2017
Franchisingová smlouva

Hraapla@seznam.cz

2 komentář(e)
posledni 21.05.2017
Rozvoj franšízingu v Česku

Dobrý den, můžu se zeptat kolik je v roce 2017 nebo 2016 už franchisingových poboček v ČR? DĚKUJI

1 komentář(e)
posledni 03.03.2017