Rozjíždíme byznys ve stavebnictví

Franšízor s tradicí / Ryze česká společnost VPO Protivanov působí na českém trhu od roku 1993. Za tu dobu se jí podařilo nejen prosadit se svými výrobky, ale také vybudovat poměrně hustou síť poboček, vlastních, partnerských i franšízových.
Pátek
01.04.2022
Výrobce dveří a oken VPO Protivanov rozvíjí svou síť poboček i prostřednictvím franšízových licencí. Konceptu se daří i v menších městech.
 

Aktuálně na trhu funguje 15 prodejen pod hlavičkou VPO, celkem 7 jich provozuje sám franšízor, zbylých 8 je v rukách franšízových partnerů. Značka má zastoupení zejména na Moravě, do dalších regionů Česka by ráda expandovala za pomoci franšízových partnerů. Těm se nabízí příležitost i v menších městech, i v nich totiž franšízanti konceptu úspěšně fungují. Příkladem mohou být pobočky v Bystřici pod Pernštýnem, Hranicích nebo Boskovicích. Nové partnery by vedení společnosti, která na tuzemské trhu působí už od roku 1993, rádo našlo například na Liberecku, Českobudějovicku, Praze, Uherskohradišťsku, Zlínsku či Ostravsku.

Zájemce o podnikání pod značkou VPO Protivanov investuje do rozjezdu svého nového byznysu zhruba 290 tisíc Kč. Tato částka zahrnuje kromě nájmu vzorkovny, který činí zhruba 20 až 30 tisíc Kč, také její vybavení v hodnotě cca 50 tisíc Kč, vozidlo s přizpůsobením pro transport výrobků a příslušenství, nářadí a další vybavení potřebné k bezproblémovému rozjetí a dalšímu budování podnikání franšízanta.

Marketing s centrálou

Úkolem partnera značky VPO Protivanov je její zastupování v jemu svěřeném regionu. Je na něm i jednání se zákazníky a následná realizace samotných zakázek. Ve spolupráci s centrálou firmy spolupracuje franšízant/partner na marketingových aktivitách v regionu, sbírá reference od svých zákazníků. Poskytovatel licence předá svým partnerům kompletní sortiment značky VPO Protivanov. Partneři se také budou moci opřít o podporu v oblasti marketingu, technických záležitostí a také o kontakty na koncové zákazníky, které jim centrála sítě poskytne.

Pro rozjezd podnikání je třeba, aby měl budoucí franšízant nebo partner k dispozici vhodný prostor. Ten by se měl nacházet v širším centru města, ale být může i mimo něj. Důležité je, aby zákazník pobočku snadno našel a pohodlně u ní zaparkoval. Franšízant by měl mít také k dispozici dostatečný prostor nejen pro samotný showroom, ale také sklad, ve kterém může uskladnit produkty potřebné pro následnou realizaci u zákazníka.


Plné ruce práce / Úkolem franšízanta VPO Protivanov je reprezentace značky ve svěřeném regionu, což znamená nejen prodej, montáž a servis výrobků, ale také spolupráci na marketingové propagaci značky a získávání referencí od zákazníků.