Ve stavebnictví má tradice značky smysl

Parterství podporuje byznys / VPO spojili síly s partnerskou společností Lomax a firmou Šenk. Větší portfolio posílí konkurenceschopnost partnerské sítě.
pondělí
18.03.2024
Výrobce oken VPO Protivanov nabízí svým partnerům zásadní konkurenční výhodu. 30 let na trhu se zapsalo do povědomí zákazníků.
 

Plastová okna se v Protivanově začala vyrábět už před rokem 1989, dokonce zde bylo vyrobeno úplně první plastové okno u nás, tehdy v Československu. Původní družstvo začalo vyrábět okna pro anglický trh a po restrukturalizaci vlastnictví vznikla roku 1993 značka VPO Protivanov (jedná se o zkratku názvu Výroba plastových oken). Zakládají si na kvalitě a odolnosti materiálu a používají plast od německé firmy VEKA, která jako jediná na světě vyrábí plastové profily pouze v nejvyšší třídě A.

Za dobu své existence už vyrobili přes 1,3 milionu oken a rozšířili výrobu také na další materiály. Nyní se zde kromě plastových oken vyrábí taky dřevěná, hliníková či dřevohliníková okna. Postupně přidali další komponenty stavby, jako jsou dveře, vrata, žaluzie, rolety, pergoly, markýzy, HS portály, zimní zahrady a další související produkty. 

Ve VPO se zákazníkům snaží usnadnit aplikaci a servis svých produktů spojením s dalšími firmami. Například díky spolupráci s Realizace Šenk a Lomax mohou zákazníci zařídit spoustu požadavků na jednom místě. Partnerská společnost Šenk kromě svých služeb a výrobků nabízí také prvky z VPO Protivanov a vrata od společnosti Lomax, která je rovněž společností fungující na principu franšízingu. Realizace Šenk nabízejí pro tyto značky vše od technického návrhu a různých variant, přes koordinaci všech profesí až po samotné dodání i servis.

Pro partnery může být spolupráce s touto značkou zajímavá nejen díky stabilní pozici na domácím trhu, ale také moderním portfoliem produktů. Je to už zmíněné stínění, ale také spolupráce na garážových vratech s další prověřenou značkou na našem trhu Lomax. Díky tomu partner může nabídnout širší škálu produktů. Počáteční investice představuje asi 300 000 Kč do vybavení prodejny vzorky a nezbytným zařízením. 


Protivanov vznikli v roce 1993 / Společnost se může pochlubit tím, že vyrobili zcela první plastové okno v Československu.