Vzdělávání ve franšíze

Vzdělávání a sdílení know-how / Celkem 215 franšízantů, učitelů a manažerů franšízové sítě Helen Doron se sešlo opět po třech letech na výroční konferenci.
Pátek
27.05.2022
Pravidelná setkání franšízantů jsou pro franšízovou síť Helen Doron English v Česku velmi důležitá. Po dvouleté přestávce kvůli pandemií se mohou opět potkávat osobně.
 

V Aquapalace Praha Čestlice tak mohla v sobotu 21. května proběhnout výroční konference určená všem franšízantům, manažerům a učitelům Helen Doron. Bylo to jejich první setkání od května roku 2019, kdy se sešli v Opavě. A jako obvykle bylo jeho součástí nejen sdílení dobré praxe, ale také vzdělávání.

Stěžejním tématem konference, které se zúčastnilo celkem 215 hostů, byla Neurodidaktika. Hlavní vystupující byla Justyna Frankiwewicz-Popiolek, dlouholetá metodička, lektorka a trenérka učitelů Helen Doron, specialistka na problematiku kritického myšlení a neurodidaktiky. V rámci prezentací a workshopů se učitelé seznámili s novými vědeckými poznatky z této oblasti a vyzkoušeli si, jak je co nejlépe uplatnit při výuce teenagerů.

Jsme velmi rádi, že jsme se po dlouhé době opět mohli sejít v tak velkém počtu osobně a věřím, že to tak již vydrží. Měli jsme tak příležitost podělit se tváří v tvář o zkušenosti, které jsme načerpali během období pandemie, které bylo pro nás všechny velkou školou,“ říká hlavní metodička Helen Doron English v ČR Barbora Tošenovská s tím, že učitelé Helen Doron English kvůli povinnému uzavření škol vyučovali ze svých domovů nebo z učeben ve výukových centrech v přímém přenosu. Žáci a učitelé spolu komunikovali prostřednictvím speciální videokonferenční platformy.

Podpora franšízantů

Většinu franšízantů Helen Doron English tvoří učitelé nebo partneři se zkušenostmi s prací s dětmi. Všichni mají za sebou administrativní, marketingové a personální školení. Zároveň disponují osnovami pro výuku dětí a teenagerů ve věku od 3 měsíců do 19 let a celou škálou učebních materiálů celosvětově uznávané britské lingvistky Helen Doron. 


Místa pro výuku / V České republice funguje 92 výukových míst Helen Doron English, která navštěvuje téměř 10 000 studentů.