Pokud by se ekonomická krize posuzovala podle vývoje prodeje sendvičů fast-foodového řetězce Subway, vítězně by jí prošly v regionu střední a východní Evropy Polsko, Rusko a Česko.V Polsku například za prvních devět měsíců meziročně vzrostly tržby řetězce o pětinu, v Rusku o čtyři procenta. V Česku a Bulharsku zůstaly letošní tržby zhruba na loňské úrovni. „I v dalších ukazatelích, jako je počet prodaných sendvičů nebo počet zákazníků v prodejnách SUBWAY za předchozích devět měsíců roku, jsou na tom tyto země nejlépe v regionu,“ uvedl v tiskové zprávě Manažer Rozvoje řetězce Subway pro střední a východní Evropu Martin Princ.
Lidé více utrácí
Zajímavostí podle Prince je, že ve všech zemích regionu, kde Subway působí, tedy také v Chorvatsku a Maďarsku se restauracích řetězce zvýšila útrata lidí na jeden nákup. V Rusku to bylo dokonce o 11 procent, v Polsku pak o pět. „Přičítáme to zavedení protikrizového opatření, kdy jsme zavedli pevnou cenu za menu a levnější Baby Subs Menu. Pouze v Česku, kde hodnota nákupu ve srovnání s loňskem nevzrostla, jsme dosud první z opatření nezavedli na celém území,“ uvedl Martin Princ.
Franšízová licence za 200.000
Subway provozuje v 90 zemích světa 32.000 restaurací. V Česku jich má přes deset, do pěti let jich chce mít 55. První franšízovou licenci lze pořídit za 7500 eur (cca 190.000 Kč). Kompletní vybavení restaurace pak vyjde na 100.000 eur (2,5 milionu Kč).

PŘEČTI ČLÁNKY

„Pro náš růst je klíčové, abychom měli ty správné franšízanty,“ říká Michal Příhoda, výkonný ředitel Fruitisimo Group. Síť loni překonala tržby půl miliardy korun a expanduje dál.
Franšízová síť s více než 200 pobočkami se úspěšně rozvíjí v zemích Evropy. Aktuálně hledá dlouhodobé partnery pro vstup na český trh.
Franšízová síť UGO sází na inovace, vyváženou nabídku a partnery zapojené do každodenního provozu. Růst obratu o 160 % odráží stabilní rozvoj sítě.
Jak si vede Coffeeshop Company od doby, co si vzala vedení nazpět centrála ve Vídni? Díky nižším nákladům chce oslovit nové franšízanty a rozšířit síť v zemích V4.
Franšízový koncept BodyBody spojuje moderní technologie a zdravý životní styl. Zájemcům otevírá možnost rozjet vlastní studio i v menších městech.
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Opustila kancelář, aby se naplno věnovala vzdělávání. Dnes Veronika Bubeníková vede úspěšnou pobočku Školy Populo v Olomouci a pomáhá dětem i dospělým k lepším výsledkům.
„Prodávající by měl oslovovat kolemjdoucí a být přátelským průvodcem prodejem. Na tom je náš byznys postavený,“ říká master-franšízant Tiroler pro ČR Adam Červenka.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Aktuální dění kolem McDonald´s a KFC ukazuje, že potenciál pro rozvoj mají menší města se strategickou polohou. Ve Znojmě nedávno otevřeli pobočky hned vedle sebe.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...