pondělí
02.10.2023
Franšízový prodejce sypaného čaje a výběrové kávy letos získal podíl na čajové továrně přímo v Indii. Nové obchodní cíle nyní zaměřují především na zahraničí
 

Skoro to vypadá, že číslo tři je pro Oxalis skutečně šťastné. Oslavil třicet let na trhu a poprvé ve své historii se chystají překonat hranici 300 milionů tržeb. Hlavní novinkou letošního roku je jejich nákup podílu v továrně na čaj přímo v Indii. Jsou pětinovými vlastníky řemeslného Tea Studia a svůj čaj tak vyrábí přímo v pěstitelské zemi. Zatímco většina čajových továren v Nilgiri produkuje čaj nižší kvality označovaný jako CTC, Tea Studio se specializuje výhradně na řemeslně zpracované čaje.

Stranou nezůstaly ani investice do výběrové kávy a Oxalis koupil novou ekologickou pražičku kávy Loring S70 Peregrine. Díky ní upraží až 70 kilogramů zelených zrn za 15 minut, což je dvojnásobné množství oproti předchozí pražičce. Tato investice by měla firmě umožnit rozšíření dodávek nejen v tuzemsku, ale také v zahraničí, kam míří 30 % jejich kávy.

Oxalis vidí svůj potenciál za hranicemi ČR

Díky investicím do rozšíření výroby je společnost připravena zvládnout i zvýšenou poptávku a potenciál vidí především v exportu.  V České republice nyní provozují 28 vlastních a 30 franšízových prodejen především ve velkých obchodních domech. Na Slovensku vlastní 7 obchodů a jeden franšízový. Rozšiřování po České republice je nyní v podstatě u konce a nyní se prostřednictvím franšízového konceptu chtějí více prosadit do zahraničí. 


Čaj a kávu chtějí vozit do zahraničí / Na českém trhu již velký prostor pro franšízy Oxalis není. Potenciál má především v zahraničí.