pondělí
20.11.2023
Nejprve Tomáš Tuček prorazil na trhu s bazény a exteriérovými doplňky Albixon. Nyní cílí na interiéry a otevřel franšízovou prodejnu Solodoor. Jak se mu daří tyto obory spojovat?
 

Tomáš Tuček ve své profesní praxi získal různé zkušenosti nejen ve stavebnictví, ale výrobě ani prodeji dveří se nikdy dříve nevěnoval. Velkou roli při rozhodování o novém podnikatelského projektu hrál fakt, že Solodoor nabízí sortiment s dlouhodobou perspektivu na trhu – výstavbou nebo rekonstrukcí bytu či domu se během života projde v podstatě každý. Franšízovou prodejnu dveří a zárubní se Tomáš Tuček rozhodl otevřít na strategickém místě z hlediska nejen Brna, ale celé jižní Moravy. Umístil ji do moderního business parku na Vídeňské ulici v Brně, tedy v lokalitě dobře dostupné z města i z dálnice a s možností parkování. Dalším důležitým aspektem pro marketing a visibilitu značky jsou výlohy do ulice. Franšízant tuto první prodejnu otevřel v dubnu a výsledky za prvního půl roku jsou lepší, než čekali: „Když jsem prodejnu otevíral, očekával jsem, že návštěvnost bude 1–2 zákazníci denně. Během prvních měsíců se ale ukázalo, že k nám denně zavítá 3 až 7 zákazníků, což mě velmi těší,“ popisuje Tomáš Tuček.

Zhodnocení zkušeností napříč obory

Na první pohled se může zdát, že prodej bazénů a prodej interiérových dveří jsou natolik odlišné obory, že je lze jen těžko kombinovat. Jak ale dokazuje příklad pana Tučka, z úspěšného podnikání pod značkou Albixon se může stát úspěšně fungující franšízant Solodoor. „Obchodní zkušenosti, které jsem získal při vedení prodejny Albixon, nyní velmi dobře zhodnocuji při vedení prodejny Solodoor.  Přístup k zákazníkům, způsob jednání a komunikace s nimi je velmi podobný,“ vysvětluje brněnský franšízant. Zákazníci obou značek se navíc do jisté míry překrývají a mohou být tedy obslouženi tzv. z obou stran. Pokud si někdo staví nový dům, potřebuje ho vybavit dveřmi a zároveň si na zahradu může umístit bazén.

Nejste na to sami

Rozhodnutí pustit se do podnikání v novém oboru není jednoduché, proto pan Tuček oceňuje velmi dobrou interní komunikaci, podporu a poradenství, kterých se mu ze strany franšízora dostává. „Vážím si toho, že se mám, o koho opřít, že Solodoor investuje do celoplošného marketingu a sdílí se mnou svoje know-how. V neposlední řadě je pro mě velmi důležité, že zde pracují fajn lidé, díky kterým veškerá pracovní jednání probíhají v příjemné atmosféře,“ zakončuje pan Tuček. I díky těmto faktorům pan Tuček uvažuje o otevření další franšízové prodejny Solodoor.


Plynulý rozvoj / V České republice aktuálně najdeme 15 franšízových prodejen. Na Slovensku zanedlouho přibude již čtvrtá franšízová pobočka.