Místo jako základ / S výběrem vhodného místa pro otevření pobočky Contours pomáhá svým franšízantům franšízor. Minimální prostor je od 120 m2.
pondělí
01.07.2024
Franšízová síť Contours Fitness pro ženy odstraňuje bariéry při jejich cestě za lepší postavou a dobrým pocitem. Nové podnikatelské příležitosti stále nabízí dalším franšízantům
 

Contours Fitness Cluby si oblíbily ženy, které preferují cvičení v dámském kolektivu, a to nejen kvůli skladbě tréninku, ale také celkové podporující atmosféře. Díky individuální péči klientky dosahují skutečných výsledků podle svých vlastních cílů, které jsou rozmanité stejně jako ony samotné. Určitě se nejedná jen o programy pro úbytek váhy, ale v Contours Fitness ženám pomáhají ke zpevnění postavy a celkovému zlepšení zdravotního stavu. „Klientkami Contours Fitness jsou ženy bez rozdílu věku a kondice. Hlavní skupinou jsou pak ty, které nechtějí navštěvovat  smíšenáfitness centra. Nejsou zaměřeny na výkony, ale přejí si zhubnout, zpevnit, nebo jen oddechnout od starostí běžného dne. Hlavním rozdílem mezi námi a běžným fit centrem je péče trenérek, které jsou speciálně vyškolené pro cvičení se ženami,“ vysvětluje potřeby návštěvnic center marketingová manažerka Contours Fitness Darina Bláhová.

Komplexní přístup k péči zahrnuje nejen samotné cvičení, kdy základem je osvědčený kruhový trénink Contours Fitness, ale také funkční cvičení s vlastní vahou i skupinové lekce zaměřené na problémové ženské partie. Součástí celkové proměny životního stylu klientek jsou také individuální cvičební plány i ukázkový jídelníček SLIM & FIT. Členky center mohou navíc využít doplňkové služby za klubové ceny, například výživové poradenství a různé kosmetické a estetické ošetření. „V Contours máme propracovaný systém péče o členky, zahrnující věrnostní programy, motivační akce, podporu na cestě za lepším tělem i další benefity, jako jsou různé slevové programy i od partnerů,“ vysvětluje svou strategii na udržení klientek Darina Bláhová.

V současné době má franšíza Contours Fitness díky své tradici a promyšleným službám potenciál pro další růst. Od svého založení v roce 2008 se stala největší sítí dámských fitness clubů v České republice a franšízor vidí na trhu prostor pro dalších až 20 poboček po celé republice. „Vhodnými lokacemi jsou města s minimálním počtem 35 tisíc obyvatel. Momentálně nás pro franšízovou spolupráci nejvíce zajímá Plzeň, Hradec Králové a Liberec,“ vybízí nové franšízanty Darina Bláhová. Vhodným kandidátem pro vlastní franšízové podnikání s Contours Fitness je každý, kdo má zájem o zdravý životní styl a pohybové aktivity, zároveň však nechce být na podnikání sám. Contours Fitness poskytuje franšízantům komplexní školení o konceptu, péči o členky, marketingu a věrnostním programu. Otevření pobočky závisí na dostupnosti prostoru a připravenosti, ale obvykle trvá 3 až 4 měsíce od podpisu smlouvy. Samozřejmostí je trvalá podpora franšízsanta po celou dobu fungování pobočky, a to jak v provozní, tak i v marketingové oblasti.

Je zajímavé, že řadu franšízových poboček provozují původní členky Contours. To může být inspirace pro nové franšízanty.


Zaměřeno na ženy / Stále je zhruba 20 míst, kde je prostor pro nové franšízy Contours Fitness. Franšízor má zájem např. o Plzeň, Hradec Králové a Liberec.