Největší světové franšízové ​​sítě

Síla franšízingu / Franšízing způsobil revoluci v globálním podnikání tím, že umožnil společnostem rychle expandovat a zároveň nabídl podnikatelům osvědčený obchodní model.
pondělí
07.10.2024
Franšízing způsobil revoluci v globálním podnikání tím, že umožnil rychlou expanzi s osvědčeným obchodním modelem. Objevte největší franšízové ​sítě, které formují průmyslová odvětví po celém světě.
 

Franšízing se ukázal jako klíčová strategie v globálním podnikání, která společnostem usnadňuje rychlou expanzi a zároveň nabízí podnikatelům strukturovaný obchodní model. Mezi největší franšízové ​​sítě na světě patří značky, které svými standardizovanými operacemi a širokou přítomností významně ovlivnily různá odvětví. Tyto franšízy působí ve více zemích a přizpůsobují své nabídky místním trhům a zároveň zachovávají integritu značky. Které franšízové sítě patří mezi ty největší na světě?

7-Eleven

7-Eleven pocházející ze Spojených států amerických se rozšířila na přibližně 78 100 obchodů ve 20 zemích především v Severní Americe, Asii a Evropě. Známá svými obchody se smíšeným zbožím, které fungují 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, nabízí širokou škálu produktů včetně občerstvení, nápojů, potravin a každodenních potřeb. Kromě maloobchodních služeb se 7-Eleven pustila také do finančních služeb, nabízí předplacené debetní karty, peněžní poukázky a služby placení účtů.

McDonald's

McDonald's provozuje přes 40 000 restaurací ve více než 100 zemích na všech kontinentech kromě Antarktidy. McDonald's, známý pro svou nabídku rychlého občerstvení zaměřenou na hamburgery, hranolky a nápoje, vyniká v poskytování stálé kvality a dostupnosti po celém světě. Jedním z klíčových aspektů, který odlišuje McDonald's, je důraz na rychlost a efektivitu. Inovativní systém montážní linky restaurace, známý jako „Speedee Service System“, způsobil revoluci v odvětví rychlého občerstvení. Dnes McDonald's nadále upřednostňuje efektivitu začleněním technologií, jako jsou samoobslužné kiosky a mobilní objednávání.

Subway

Subway se může pochlubit více než 37 000 pobočkami ve více než 100 zemích, což z něj dělá největší  řetězec prodávající sendviče na světě. Koncept Subway „sestavte si vlastní“, který se specializuje na přizpůsobitelné sendviče a saláty, umožňuje zákazníkům přizpůsobit si jídlo podle svých preferencí, což z něj činí všestrannou volbu napříč městskými centry, předměstími a dopravními uzly.

KFC (Kentucky Fried Chicken)

KFC provozuje přes 26 000 restaurací ve více než 145 zemích na všech kontinentech kromě Antarktidy. KFC, známé pro své smažené kuře s tajnou směsí 11 bylinek a koření, nabízí také přílohy, jako je bramborová kaše a zelný salát, které uspokojí různorodé spektrum zákazníků a zároveň si zachovají výrazný chuťový profil.

Burger King

Burger King je globální řetězec rychlého občerstvení, který se stal synonymem pro hamburgery grilované na plameni, provozuje okolo 19 000 poboček. Jejich cílem je vytvořit jedinečný kulinářský zážitek, kde si zákazníci mohli upravit své objednávky podle svých preferencí. Tento koncept, známý jako „Have it your way“, se rychle stal základním kamenem úspěchu Burger King.

Domino´s

Domino´s je globálním lídrem v odvětví rozvozu pizzy, který je známý svým přístupem ke kvalitě, inovacím a výjimečným zákaznickým službám. Od svých skromných začátků rychle rozšířila svou přítomnost po celém světě s více než 18 000 obchody ve více než 90 zemích. 

Pizza Hut

Pizza Hut provozuje přibližně 18 000 restaurací ve více než 100 zemích, které pokrývají Severní Ameriku, Latinskou Ameriku, Evropu, Asii a Tichomoří a Střední východ. Pizza Hut, která se specializuje na pizzu, přizpůsobuje své menu tak, aby zahrnovalo místní oblíbená jídla, přičemž si zachovává své typické nabídky, jako jsou těstoviny, křídla a dezerty. Zákazníci si mohou přizpůsobit své pizzy výběrem kůrek, polevy a omáček, což zajistí personalizovaný a uspokojivý kulinářský zážitek.

Dunkin'

Dunkin' provozuje více než 13 000 restaurací především ve Spojených státech, ale také na vybraných mezinárodních trzích, jako je Kanada, Evropa, Asie a Střední východ. Dunkin', známý pro kávu, koblihy a snídaňové sendviče, se zaměřuje na rychlé služby a cenově dostupné pochoutky.

Tyto franšízové ​​sítě jsou příkladem úspěšných globálních expanzních strategií, které kombinují standardizované operace s lokalizovanými úpravami, aby vyhovovaly různým potřebám spotřebitelů. Stanovují měřítka ve svých příslušných odvětvích a demonstrují sílu franšízy jako nástroje celosvětového růstu značky a zapojení spotřebitelů.

Hertz

Hertz provozuje více než 12 000 firemních a franšízových poboček ve 150 zemích a poskytuje služby půjčování automobilů po celém světě. Nabízí rozmanitý vozový park, včetně osobních automobilů, SUV a nákladních automobilů, který uspokojí jak rekreační, tak obchodní cestující na šesti kontinentech.

Re/Max

Re/Max působí ve více než 110 zemích s okolo 9 000 kancelářemi a více než 120 000 makléři, kteří se specializují na služby v oblasti rezidenčních a komerčních nemovitostí. Partnerům poskytuje  nezávislost a zároveň nabízí globální uznávanou značku a podporu při nákupu, prodeji nebo pronájmu nemovitostí v Severní Americe, Latinské Americe, Evropě, Asii a Tichomoří, Africe a na Středním východě.

The UPS Store

Za zmínku stojí také s více než 5 000 pobočkami po celém světě The UPS Store (dceřiná společnost UPS -  United Parcel Service) služby přepravy, balení, tisku a malých podniků. Působí pod důvěryhodnou značkou UPS a poskytuje základní služby jednotlivcům a podnikům v Severní Americe, Evropě, Asii a Tichomoří a Latinské Americe.

UPS Store byl založen v roce 1980 jako Mail Boxes Etc., nabízející pronájem soukromých poštovních schránek a poštovní služby. V průběhu let společnost rozšířila své služby o tisk, kopírování, balení a expedici. V roce 2001 UPS získala Mail Boxes Etc. a přejmenovala ji na The UPS Store, integrovala svou globální síť a zdroje ke zlepšení zákaznické zkušenosti.

Jednou z klíčových služeb nabízených službou The UPS Store je přeprava. Ať už se jedná o malý balík nebo velkou zásilku, zákazníci se mohou spolehnout na obchod UPS, který efektivně vyřídí jejich přepravní potřeby. Prodejny také nabízejí řadu možností balení, které zaručují, že položky zůstanou během přepravy dostatečně chráněny.


Restaurace McDonald's / V provozu je více než 38 000 restaurací ve více než 100 zemích, které jsou známé svou stálou kvalitou a globální přitažlivostí v oblasti rychlého občerstvení.

Populární na fóru

Česko jako domov pro nové značky

Blbost. Bylo jich skoro dvojnásobek. Viz https://www.retailguide.cz/cs/38-novych-znacek-na-ceskem-trhu/

1 komentář(e)
posledni 08.02.2023
Běžná výše poplatků

Dobrý den, poplatky se vždy stanovují individuálně dle finančních výsledků a výnosnosti daného konceptu, mohou to být % od 2-10% nebo fixní poplatky nebo kombinace...

2 komentář(e)
posledni 28.02.2021
Běžná výše poplatků

Dobrý den, zajímalo by mě, jaká je běžná výše poplatků. Jedná se o neznámou firmu podnikající na poli zábavy, něco jako lasergame, VR, únikovky. Děkuji za...

2 komentář(e)
posledni 04.01.2021
Franšíza - co to je?

Taky bych chtěl začít podnikat a nemám s tím skoro žádné zkušenosti. O franchisingu jsem si dost přečetl a příjde mi to jako ideální start do podnikání pro...

1 komentář(e)
posledni 18.11.2019
Ochranné známky je třeba kontrolovat

Má někdo zkušenost s monitoringem ochranných známek? Našel jsem www.ipdefender.eu a je bezonkurenčně nejlevnější i se zdarma verzí do 3 ochranných známek a má...

1 komentář(e)
posledni 06.05.2019
Franchisingová smlouva

Sice jsou náležitosti trochu volnější, ale to může představovat výhodu i nevýhodu zároveň. Vždycky je na místě nechat si poradit od odborníků a mít jistotu,...

2 komentář(e)
posledni 30.11.2017
Franchisingová smlouva

Hraapla@seznam.cz

2 komentář(e)
posledni 21.05.2017
Rozvoj franšízingu v Česku

Dobrý den, můžu se zeptat kolik je v roce 2017 nebo 2016 už franchisingových poboček v ČR? DĚKUJI

1 komentář(e)
posledni 03.03.2017