Co mají společného Hippies a Subway?

Na počátku byl student medicíny, který si potřeboval vydělat na studia, tak nějak začínají telenovely a většinou i úspěšné franšízové řetězce, úplně stejně to začínalo v roce 1965 s nyní největším fast-food franšízorem Subway. V době kdy se v Americe a později i po světě šířilo hnutí Hippies, pilný student pracoval ve svém obchodě, který pořídil za peníze svého přítele. Ten mu půjčil 1 000 dolarů a mohli začít prodávat. To je velká výhoda fast-foodů, lidi přijdou, zaplatí hotově a peníze se otáčejí a vrací.
Fast-foodová síť SUBWAY plánuje rozvoj i přes loňský propad drtivé většiny ekonomik v regionu. „V letošním roce očekáváme v regionu mírné oživení a tomu přizpůsobujeme i strategii rozvoje. V zemích střední a východní Evropy, kde již působíme, počítáme s 35 novými restauracemi. Ve většině zemí také počítáme s růstem prodejů i hodnoty nákupů zákazníků,“ uvedl Martin Princ, řekl manažer rozvoje sítě SUBWAY pro střední a východní Evropu.
Jak jste si vedli v loňském, krizovém roce?
Nad očekávání dobře. Loni otevřela síť SUBWAY v celé střední a východní Evropě 53 nových restaurací, plánovala přitom necelých 30. Nejvíce se řetězec prosadil v Rusku, kde otevřel 25 nových restaurací. Následovalo Polsko s 19-ti novými restauracemi," dodává Martin Princ.
Jaké máte plány pro nejbližší dobu?
„V současné době hledáme ve Slovinsku partnera, který by měl na starost rozvoj naší sítě v zemi. V Rumunsku chceme začít prodávat franšízové licence od poloviny letošního roku,“ říká Martin Princ.
Kvalitu nechte prověřit časem, říká se...na světě se mění móda, styly, trendy, ale Subway a Hippes zůstávají.
Zobrazit v katalogu franšíz




















PŘEČTI ČLÁNKY

Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Franšíza Bageterie Boulevard vyrostla spolu s Crocodille na rekordních 1,6 miliardy obratu. Po covidových letech je zpět na předních pozicích mezi fastfoodovými řetězci.
„Nyní se zaměřujeme na bistro, kde chceme pizzy odbavovat do 7 minut,“ říká zakladatel franšízové sítě Vosíme.cz Richard Halmazňa.
Špagetka je franšíza s čerstvými těstovinami, kávou a zmrzlinou. Má originální receptury i způsob lokace trucků. Jak tento koncept funguje v praxi?
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Další franšíza vstoupí do konkurence amerických fastfoodových značek a první pobočka vznikne v Praze. Co nového se dá do byznysu s burgery přinést?
Dánská značka City Calendar míří na český trh a hledá partnery pro expanzi. Zaměřuje se na tvorbu, výrobu a distribuci originálních lokálních adventních kalendářů s vouchery.
Franšíza s pracovními oděvy je na trhu už více jak 5 let. Petra Tománková, manažerka pro rozvoj, přibližuje, pro jaké podnikatele je koncept vhodný.
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...