Splněný klukovský sen
Malý Martin Novák rád četl dobrodružnou literaturu, obdivoval odvážné kluky, kteří v divoké přírodě přežívali díky lovu. Představoval si všechny vůně a chutě neznámých zvířat. Velký Martin Novák při každé příležitosti ochutnával neznámé maso. Jeho zvědavost ho donutila posbírat exotická masa z celého světa a otevřít si restauraci. Vznikl Mount steak v Josefské ulici nedaleko Karlova mostu v Praze. Místo spíše turistické a klientela spíše česká byl problém, který musel řešit, hlavně kvůli parkování klientů. Přestěhoval se do klidné ulice na Smíchově.
Jeho urputnost je nezměrná, podařilo se mu získat sortiment masa, který nikde v Evropě nenajdete. Kdo z nás jedl zebru, kudu velkého, antilopu, mustanga, medvěda, bůvolce běločelého, pakoně žíhaného, jihoafrického přímorožce, krokodýla, velblouda nebo chřestýše?
Vepřové, hovězí, kuřecí, krůtí, tuňák, losos, halibut, žralok, pstruh, platýz, candát, mečoun, chobotnice, divočák, klokan, pštros nebo jelen patří k sortimentu a na jídelních lístcích se objevují v různých restauracích. Nově bude v sortimentu Mount steak kamzík, zubr evropský a antilopa skákavá.
Kde je dobré jídlo, tam se lidi schází rádi. Za dobrým jídlem jdou všichni, ke stálým hostům patří řada celebrit, restauraci při svém koncertu v Praze navštívili i členové skupiny Smokie. S některými hosty si Martin Novák vybudoval osobnější vztahy, proto součástí franšízy jsou pravidelné večeře nebo akce s vybranými celebritami, což může být zajímavé pro majitele restaurací z menších měst.
Na všechna masa jsou veterinární a hygienické certifikáty, získat některá zvířata je celkem náročné, proto je výhodné spojit potřeby více restaurací a energii vynaloženou na tento proces zhodnotit formou franšízy.
Franšíza je určena do větších měst v ČR a na Slovensku, její součástí jsou originální recepty na úpravu mas, dodávka exotických druhů mas, školení a veškeré poradenství při přípravě a provozu restaurace. Vstupní poplatky nejsou vysoké a v průběhu provozu se platí pevná částka za marketing, rovněž velmi přijatelná.
Mount steak je držitelem certifikátu světové asociace steakových restaurací, jako jediná restaurace v Česku.
Zájemci získají informace v redakci Franchisinginfo.cz
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
Proč je třeba sítě neustále obnovovat?
/12.11.2025
KFC svou cestu započalo před více jak 100 lety. Jako franšíza funguje již přes 70 let. I přesto řetězec oznámil zásadní změny.
Slovenský Kaliforňan mění pohled na rychlé stravování. Zdravé bowls plné lokálních surovin míří po Brně i do dalších českých měst. Franšízanty hledá pro restaurace i foodtrucky.
Slovenská síť Mr. Kebab hledá master-franšízanta pro český trh. Detaily spolupráce a plány expanze přibližuje zakladatel značky Ľubor Lelovits.
„Pro náš růst je klíčové, abychom měli ty správné franšízanty,“ říká Michal Příhoda, výkonný ředitel Fruitisimo Group. Síť loni překonala tržby půl miliardy korun a expanduje dál.
Franšízová síť s více než 200 pobočkami se úspěšně rozvíjí v zemích Evropy. Aktuálně hledá dlouhodobé partnery pro vstup na český trh.
Nejčtenější
Jak vydělat peníze na YouTube?
/16.07.2021
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Udržet konzistentní vizuální styl u desítek poboček není snadné. Digitální nástroje pomáhají franšízám s tvorbou a správou marketingových materiálů.
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Stále více firem se rozvíjí na základě modelu franchisingové spolupráce. Zjistěte, zda již nastal čas, abyste „franšízovali“ vlastní podnikání.
Karel Kotrba se rozhodl své manažerské zkušenosti přetavit do práce s podnikateli. Dnes vede regionální boardy franšízové sítě TAB Board. Co ho v této roli nejvíc naplňuje?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...