Významný hráč na franšízovém trhu hledá netradiční místa prodeje

Netradiční místa pro prodej sendvičů hledá fast-foodový řetězec SUBWAY, v Polsku otevřel první provozovnu na benzínové pumpě BP. Podobný rozvoj plánuje na trzích střední a východní Evropy.
„V současné době posuzujeme možnosti spolupráce s některými řetězci čerpacích stanic ve střední a východní Evropě. Jsme také otevřeni spolupráci při provozování restaurací SUBWAY se stávajícími majiteli či nájemci čerpacích stanic,“ uvedl manažer rozvoje sítě SUBWAY pro střední a východní Evropu Martin Princ.
Chystá se i na další netradiční místa, provozovny chce otevírat v nemocnicích, autosalonech nebo administrativních centrech nebo letištích. První pobočky v administrativních centrech otevřel již vloni, jak v Praze, tak ve Varšavě.
„Pro partnery hrají významnou roli vstupní náklady na zařízení provozovny. Při využití netradičních míst jako jsou právě čerpací stanice, se tyto vstupní náklady snižují až o 40 procent. S našimi pulty se navíc dostaneme i na plochu jen deseti metrů čtverečních,“ uvedl Martin Princ.
SUBWAY tak potvrdila, že výběr místa je klíčovým faktorem při zřizování provozovny. Řada podnikatelů se chce dostat do center měst, kde je celkem velká konkurence i vysoké nájmy a provozní náklady, přeplněná administrativní centra, nemocnice nebo autosalony, kde musíte často čekat, jsou výhodnou alternativou, byť od pondělí do pátku.
Loni otevřela síť SUBWAY v celé střední a východní Evropě 53 nových restaurací. Letos počítá s otevřením zhruba 35 nových restaurací v regionu. V prvním čtvrtletí otevřela již 18 nových provozoven. Zhruba do pěti let chce být řetězec v každé zemi střední a východní Evropy největším fast-foodovým řetězcem.
PŘEČTI ČLÁNKY

Food trucky představují nový evropský trend. Rozmach těchto franšíz probíhá i v Česku. Jak je to s investičními náklady a zahájením vlastního podnikání s mobilním občerstvením?
Faency Fries rozšiřuje síť a hledá nové franšízanty. Nabízí dvě varianty podnikání a rychlou návratnost investice.
Franšízový koncept BodyBody spojuje moderní technologie a zdravý životní styl. Zájemcům otevírá možnost rozjet vlastní studio i v menších městech.
Franšízy v oblasti gastronomie nejsou ničím novým. Přesto je koncept Hey Foods v mnoha ohledech od provozování tradiční restaurace dost odlišný.
Franšíza 360pizza nabízí rebranding stávajícím gastro provozovnám. Jak změna pomůže efektivitě podnikání vysvětlí Markéta Krejčíková, manažerka pro rozvoj.
Nejčtenější

Pokud se Vám při vyslovení slova franšízing vůbec něco vybavuje, je to skvělé!
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
„Díky propracovanému vzdělávacímu systému dokážeme na podnikání v realitách připravit i franšízanta bez předchozích zkušeností,“ říká Petr Zelenka, ředitel sítě Next Reality.
„Nízké náklady a rychlá návratnost dělají z Edukido ideální volbu pro ty, kteří chtějí podnikat a zároveň podpořit rozvoj dětí,“ říká provozní ředitel Bartłomiej Misztal.
Přinášíme aktuální žebříček nejúspěšnějších globálních franšízových značek. V TOP 10 nechybí franšízy známé z tuzemského trhu. Nejsilnějším sektorem zůstává gastro.
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...