Lidé se chtějí bavit
Otevřel jste novou provozovnu v Praze na Václavském náměstí, jak se Vám to podařilo?
Uvažoval jsem o Praze již delší dobu, podařilo se mi sehnat výhodné místo a pak to šlo celkem rychle. Právě nyní je vhodná doba na hledání kvalitního místa. Řada provozoven skončila nebo končí a uvolňují se zajímavé místa.
Kde budou další Výtopny?
V Orlové je nově otevřená první franšízová a je ve zkušebním provozu, ještě ladíme stanice a vlakový provoz. Vše je řízeno softwarem a musí být přesné. Jednáme s franšízanty v Plzni a Liberci, v nejbližší době by se mohly otevřít nové provozovny tam. Za velký úspěch považuji franšízanta z Orlanda, kde se bude také brzy otevírat.
Kolik personálu v restauraci Výtopna ušetří vagonky a mašinky?
Určitě minimálně jednoho člověka i více, např. provozovnu s 200 místy obsluhují dva lidi – jeden je za barem a připravuje nápoje, které rozváží mašinky a druhý objednává a roznáší jídlo. Třetím člověkem je hosteska, která přijímá rezervace a usazuje hosty. V jiné restauraci by bylo podstatně více personálu.
Jak jste přišel na nápad, že vláčky budou obsluhovat hosty v restauraci?
Kdysi jsem je prodával, něco mi zbylo, celý život jsem je sbíral. Mám rád pivo i dobré jídlo, tak jsem to spojil a vyšlo to. Řadu věcí se učím za pochodu, ale Výtopna je dneska ověřený postup, který mohu doporučit.
Zobrazit v katalogu franšíz
PŘEČTI ČLÁNKY
Proč je třeba sítě neustále obnovovat?
/12.11.2025
KFC svou cestu započalo před více jak 100 lety. Jako franšíza funguje již přes 70 let. I přesto řetězec oznámil zásadní změny.
Slovenský Kaliforňan mění pohled na rychlé stravování. Zdravé bowls plné lokálních surovin míří po Brně i do dalších českých měst. Franšízanty hledá pro restaurace i foodtrucky.
Slovenská síť Mr. Kebab hledá master-franšízanta pro český trh. Detaily spolupráce a plány expanze přibližuje zakladatel značky Ľubor Lelovits.
„Pro náš růst je klíčové, abychom měli ty správné franšízanty,“ říká Michal Příhoda, výkonný ředitel Fruitisimo Group. Síť loni překonala tržby půl miliardy korun a expanduje dál.
Franšízová síť s více než 200 pobočkami se úspěšně rozvíjí v zemích Evropy. Aktuálně hledá dlouhodobé partnery pro vstup na český trh.
Nejčtenější
Jak vydělat peníze na YouTube?
/16.07.2021
Každý den lidé zhlédnou na YouTube více jak miliardu videí. Proč toho nevyužít pro vlastní zisk?
Stále více firem se rozvíjí na základě modelu franchisingové spolupráce. Zjistěte, zda již nastal čas, abyste „franšízovali“ vlastní podnikání.
Franšízy modernizují své financování. Česká kavárenská síť CrossCafe Original nabízí nováčkům spolufinancování investic.
Udržet konzistentní vizuální styl u desítek poboček není snadné. Digitální nástroje pomáhají franšízám s tvorbou a správou marketingových materiálů.
Karel Kotrba se rozhodl své manažerské zkušenosti přetavit do práce s podnikateli. Dnes vede regionální boardy franšízové sítě TAB Board. Co ho v této roli nejvíc naplňuje?
Populární na fóru
Dotazník regionální produkty a gastroturismus
Dotazník je anonymní a zabere max. 5 min. Jeho vyplněním mi velmi pomůžete při psaní mé bakalářské práce. Děkuji! (dotazník je dostupný do 12. 4. 2022) odkaz...
Taco Bell na cestě k vrcholu
Byl bych moc rád kdyby se Taco bell nastěhoval i k nám do Česka třeba do Prahy.
Úspěšný rok pro Subway
Jedná se o další z PR článků společnosti SUBWAY a snahu nalákat nové frenšízanty. V uplynulých dvou letech přišel tento řetězec v ČR o 9 restaurací. V roce...
Subway vidí potenciál na benzinkách
Čr není Polsko. Situace v SUBWAY je zde nyní zcela jiná. Pobočky v ČR většinou velice rychle končí. Asi nejlepším příkladem je restaurace SUBWAY v Říčanech....
Franšíza McDonald’s? Doživotí
Dobrý den, mohl bych vědět kolik je zhruba roční obrat?
Sushi v Česku jde
Chtěla bych do Ústí nad Labem zavést sushi bar, zde nic není a lidé by to uvítali.
Komunikace je základ
The PUB v Karlíně, který provozuje právě pan Žemlička, můžu vřele doporučit každému, kdo má rád příjemnou obsluhu, originální interiér, tankové pivo,...
Lidé jsou základ
Promiňte, ale zas jednou článek o ničem.... A co se týče hlavního motta článku: V "restauracích", které jsou v jídelních sekcích nákupních center to opravdu...